fredag, mars 06, 2009

nytt efternamn

I september hade jag en omröstning här på bloggen om vad jag ska heta i efternamn. Alternativen var att behålla Sundqvist som jag gifte mig till , ta mitt gamla namn Hansson som är pappas efternamn eller byta till mammas efternamn Rhann.

Sen ganska länge har jag bestämt mig för att byta till Rhann. Nu när jag sitter här med blanketten om namnändring så känns det ändå lite vemodigt. Trodde inte ett namnbyte skulle vara så känslomässigt. Tvekar lite. Fast det blir nog bra. Ibland kan ju det man vill ändå kännas vemodigt. Jag vill trots allt byta.

Therese Rhann låter väl inte så dumt ändå?

10 kommentarer:

Pumita sa...

Det låter fint och kul med annorlunda namn! Men tänk igenom det noga för det är precis som du säger en mycket större grej än man tror. Det är ändå en del av identiteten på nåt sätt, mer förnamn än efternamn iofs. Jag har ju bytt båda... Och du ska vara medveten om att du kommer att få bokstavera det överallt. Men det kanske du får med Sundqvist också?

Thérèse sa...

Pumita - Jag har tänkt och bestämt mig sen nästan två år. Bara inte kommit till skott. Jag har bytt efternamn en gång och det tog tid att vänja sig. Eftersom jag inte längre är gift känns det naturligt att byta och Rhann är lite roligt bara min släkt som heter. Sundqvist brukar jag inte få bokstavera , möjligen frågar man om jag stavar med k eller q, men däremot Therese. Ska det vara med Th? e på slutet? accenter?

Thérèse sa...

Pumita - Förnamn måste vara riktigt jobbigt att byta...

Sara sa...

Det är fint! Men det är inte helt lätt att byta nan... Och vänja sig vid en ny signatur!

Thérèse sa...

Sara - tack , behöver höra lite uppmuntran trots att jag för längesen har bestämt mig. Har bara inte kommit till skott och trodde inte det skulle kännas så vemodigt som det gjorde när jag började fylla i blankett idag

Pumita sa...

Tilltalsnamn har jag bytt, inte förnamn egentligen. Jobbigt vet jag inte men en omställning. Det tog ett tag att vänja sig.

Thérèse sa...

Pumita - Ja jag menade omställning. Det tog ett tag för mig att vänja mig vid nytt efternamn också när jag bytte. Sa fel flera gånger. Men jobbigt kanske var fel uttryck.

barajagjohanna sa...

Therese Rhann låter väldigt fint och ovanligt. Det är massor av folk (nåja, en handfull i alla fall) här på journalistutbildningen som bytt efternamn... vissa verkar vilja ha mer klatschiga efternamn som journalist.

Thérèse sa...

Johanna - tack , jo jag har tänkt på byte länge men verkar komma till skott först nu. Jag tror du har rätt i att många journalister vill ha något klatschigt namn. En tjej jag känner som jobbar som journalist hade av en lärare på utbildningen fått höra att det är bra att ha ett ovanligt namn för då kommer folk lättare i håg en. Byt innan du publicerar något viktigt. Samma sak har faktiskt en kompis som gått konstskola fått höra angående konstnärer.

becka sa...

Klart du ska göra bytet! jag gjorde ju detsamma för några år sedan och har aldrig ångrat mig. Therese Rhann låter skithäftigt. Kram