måndag, februari 09, 2009

Utan Ord - vegetarisk sushi

Posted by Picasa


Se fler bilder utan ord hos Pumita

23 kommentarer:

Thérèse sa...

Sushi är bland det godaste jag vet och i perioder har jag ätit det flera gånger i veckan. Nu har jag haft sushi-torka och sushi-sug i månader. Tror aldrig jag har varit utan så här länge. Måste göra något åt det snarast. Just den här bilden är från Sushi Sendai som ligger nära Järntorget i Göteborg. Ett mycket bra ställe som jag kan rekommendera om det finns kvar. Det är alldeles för längesen jag var i Göteborg. Men förhoppningsvis ska det snart bli både sushi och Göteborg för mig.

Marie Höglund sa...

God morgon. Jag är också en "periodare" i alla fall vad gäller sushi. Hu så sugen jag blev................nu vet jag vad la famiglia ska ha till middag ;-). Må gott.

Anonym sa...

Sushi har jag bara ätit ett par gånger och jag vet inte om jag tycker det är gott eller inte. Eftersom jag är allergisk mot skaldjur är det lite problematiskt att hitta sushi utan dessa.
Men det ser väldigt gott ut!

Trevlig bild på dessa små godbitar för vissa och andra säger något helt annat!

Pumita sa...

Mums! Det vattnar sig i munnen på mig. Nu vet jag vad det blir för lunch idag. Vegetarisk sushi har jag ätit bara någon enstaka gång - antagligen för att jag är galen i lax - men det är säkert lika gott. När jag kikade närmare på din bild såg jag "det där röda". Vad är det för nåt?

Sara sa...

Vill ha! I Taiwan åt jag till och med sushi till frukost ibland! Så gott!

Thérèse sa...

Marie - visst är det gott , förstår inte varför det blivit så dåligt med sushi för mig på sista tiden. Låter som en god middag själv ska jag äta thaimat till middag.

Akson - du kan ju prova vegetarisk sushi , finns ofta väldigt goda varianter.

Pumita - kul inspirera till lunch. Bilden är flera år gammal men jag tror det är från vänster tofu , gurka , gul paprika , röd paprika och avokado.

Sara - Sushi till frukost låter inte helt fel. Det är ju så gott att man kan äta det alla tider på dygnet.

Sarah sa...

Jag är galen i sushi! Nu blir det bara "mamma-sushi" för mig men i maj när lillen/lillan kommer ut då ska jag köpa "riktig" igen.

Nadia sa...

Nu gjorde du mig mer än lovligt sugen på sushi!

Kan du inte berätta vad det är för "pålägg" på bitarna? Ser ju ut som vegetarisk sushi vilket jag själv brukar äta, brukar dock mest göra med avocado när jag gör sushi hemma i brist på idéer.

Thérèse sa...

sarah - vad kul att du ska få en liten:) mammasushi är väl inte heller helt fel. Jag är också galen i sushi men äter bara vegetarisk

Nadia - Bilden är flera år gammal men jag tror det är från vänster en sorts tofu , gurka , gul och röd paprika och avokado. Makirullarnan tror jag innehåller avokado och gurka om jag kom ihåg rätt.

Vita Stunder sa...

Sushi har jag faktiskt aldrig ätit ;) Jag har aldrig haft något direkt sug efter det. Men nu har du exakt talat om vad som döljer sig inuti så då kanske jag skulle våga på att prova?

Kika gärna förbi hos mig! :)
Ha en fin måndag

Trädgårdsturisten sa...

Äter sushi minst 1 ggn i veckan. Det är alltid en höjdpunkt. Sushi är så vackert och gott, och känns hälsosamt. Fin bild, ger iden att man kanske skulle testa att inte äta fisk-sushi nästa gång.

Sandbarnet sa...

Min första reaktion - OOOOH VA GOTT! Hade jag inte haft turen att på ngt sätt lyckas dra med mig mannen till ett asiatiskt ställe i helgen hade det nästan blivit för mycket för mig ; )

Färgglad färsk sushi, smakrik lax och massor av wasabi. Kan det bli bättre?

Någon som har ett "enkelt" recept för sushi, för stackars mig som har en man som avskyr rå fisk och inga sushiställen i "byn" ; )

rajson sa...

Blir klart sugen.
Tack för tipset om restaurangen i GBG där jag är titt som tätt!

Anette sa...

Vegetarisk sushi? Ingen lax heller då alltså? Gillar sushi, god mat och snygg mat! Sen var ju tallriken otroligt snygg också....

Ulrica sa...

Jag är på väg hem och mycket hungrig - och inte blev jag mindre hungrig nu. Jag älskar sushi...

Ninnie sa...

Mmm, vad sugen jag blir! Har bara ätit sushi en enda gång, och det var ett tag sen. Tyckte om det, men det har inte blivit av att jag ätit det igen....Men nu blev jag påmind, ska nog gå tillbaka till den restaurang där jag åt första gången!

woopsidaisy sa...

sushi har jag aldrig vågat prova... har dock en 18-åring som är galen i sushi. får väl gå med honom nån dag och prova. vackert är det iallafall

annette sa...

Mums så gott, ser så härligt ut med alla fina färger, och visst är det jättegott!!

Ha en bra tisdag!

annette

Sigrinn sa...

Trots att jag inte gillar sushi så såg ju det där gott ut...

sof sa...

den perfekta lunchen! tyvärr tycker jag det ofta är ett alldeles för litet utbud av vegetarisk sushi, jag vill ha många olika smaker! men det där ser onekligen bra ut! blir sugen!

whatthefuckdotcom sa...

ooo, jag har aldrig vågat smaka sushi, det ser gott ut... men jag törs bara inte

Monica sa...

Sushi i alla former är hur gott som helst. Har aldrig testat vegetarisk, men det är säkert mumsigt!

Du äter mao inte fisk heller om jag förstår det hela rätt? Hur är det med ägg?

Thérèse sa...

Vita stunder - jag tycker så klart du borde prova för sushi är bland det bästa jag vet. Men jag vet att alla inte håller med mig där. Kallt ris med en sorts japansk vinäger i som formas till bollar med olika saker på ofta lax och scampi men också veg.varianter som avokado och tofu. Men det kan variera mycket. Så rullarna med samma kalla ris en fyllning av kanske avokado , lax , räkor , gurka eller flera saker och nori-alg runt. Kanske låter det inte så gott men det är det.

Trädgårdsturisten - jag har också i långa perioder ätit det minst en gång i veckan men nu har det varit rejäl sushitorka för mig. Dags att ändra på det. Jag har hört av folk som älskar fisk och skaldjur att vegetarisk sushi inte är så dumt
Så prova någon gång.

Sandbarnet - jag har tyvärr inget enkelt recept , har aldrig provat att göra sushi men skulle verkligen vilja prova. Verkar lite pilligt och tidsödande men kan ju vara kul om man är några som lagar tillsammans.

Rajson - Restaurangen är bra om den fortfarande finns kvar.

Anette - Nej inge lax , även fiskälskare brukar tycka det smakar väldigt bra med lax-fri sushi.

Ulrica - Jag kan bara instämma älskar också sushi

Ninnie - Jag vet det blir inte alltid av , det är väl därför jag har hamnat i en period av sushi-brist. Måste försöka åtgärda det snarast.

Woopsidaysi - GÖr det! Prova åtminstone en gång för att se om du gillar det. Jag fick med min mamma och prova men sushi var inte hennes grej tror jag.

Annette - Ja det är verkligen jättegott

Sigrinn - Ja även om man inte gillar sushi så måste man ju ändå erkänna att maten ofta är vacker.

Sof - Ja men vissa ställen har bra och väldigt varierat utbud av vegetarisk sushi andra har extremt dåligt utbud. Det gäller väl att hitta något av dom bra ställena

Whatthafuckdotcom - Jag tycker du ska försöka.. men jag förstår dig vi har väl alla mat vi inte riktigt vågar smaka

Monica - Jag slutade med fisk kött och ägg när jag var 16 år. Började sen ganska snart äta ägg om man hade "gömt" det dvs. jag åt bullar pannkakor och så men inte gärna ett kokt och stekt ägg. Är väl lite sån idag också men äter ägg. Gör ganska ofta tortilla (potatisomelett) t.ex.
Fisk har jag sen ungefär två år försökt äta ibland för jag tror det kan vara bra och det känns kul att kunna variera maten. Men ofta känns det lite knepigt att äta fisk fast vissa gånger går det bra. Idag har jag ätit lax som var jättegod. Jag har faktiskt tänkt prova vanlig sushi någon gång men är lite rädd för den råa fisken. Veg.sushi är dock mycket gott och det brukar även fiskätare instämma i.