fredag, februari 27, 2009

Upprörande?

Jag hade inte tänkt att skriva något mer om den här förlovningen mellan Victoria och Daniel. jag tycker kungahuset känns som en otidsenlig relik som inte passar in i en modern demokrati och brukar inte bry mig så mycket vad dom sysslar med.

Men nu kan jag inte låta bli. Ibland förstår jag mig verkligen inte på människor. Läser i GP att folk har blivit vansinnig upprörda över en bild tidningen publicerade. Bilden är respektlös mot kungahuset. Upprörande och Daniel förnedras. Journalisterna som valt att publicera den är kommunister som vill ha bort kungahuset. Det handlar inte om en bild där Daniel smygfotats på toaletten eller något sådant. Så jag förstår faktiskt inte alls vad som är så upprörande. Det enda killen gör på bilden är att rätta till sina byxor. Jaha. Hur kan man ens komma på tanken att reagera så på en sån bild. Alltså är undersåtarna lika otidsenliga som monarikin?


Någon som blir upprörd?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Va, är det den bilden?

Shit, folk borde hitta ngt annat att bli upprörda över.. =S

Thérèse sa...

Kerstin - verkligen , det finns faktiskt en hel del att bli upprörd över om man ser sig om i världen. Krig , fattigdom , elände , trafficking och mycket annat som är så mycket värre än den här bilden. Jag förstår inte. Jag kan inte se något upprörande alls.

sof sa...

Kanske inte den mest smickrande bilden, men upprörande det kan jag inte påstå. Tycker man det har man nog inte sett mycket... eller så har man bara lite för mycket tid till att sitta och uppröras över oväsentligheter. Det finns ju bra mycket annat som händer i världen som det står om i tidningar som är verkligt upprörande!

Thérèse sa...

Sof - visst även om det inte är den mest smickrande bilden så är den väl inte så osmickrande heller. Helt obegripligt att det blev som diskussion i GP.