söndag, februari 15, 2009

Jag finns inte...

Rubriken har jag snott från Karlavagnen I en kvällsblaska påstår en känd svensk kvinna och en psykoanalytiker att den lyckliga singeln bara är en bluff. Myten om den lyckliga singeln likställs med myten om den lyckliga horan. Ingen är singel frivilligt , alla har behov av en partner att dela livet med o.s.v...

Idag är jag väl inte riktigt singel (så rubriken kanske borde ha varit jag fanns inte - fast jag är inte så icke-singel att jag vet hur det blir - så helt fel äre inte rubriken heller) men jag har varit det i perioder och trivdes väldigt bra med det. Jag har inte alls letat någon partner att dela livet med. Dyker det upp någon så visst är det trevligt men det är faktiskt väldigt trevligt att vara singel också. Singelliv och att leva själv har faktiskt många fördelar och det tror jag alla som någon gång varit det kan instämma i. Precis som det så klart har många fördelar att leva med tillsammans med någon också.

Jag tycker det här var ett väldigt fånigt och kategoriskt uttalande. Jag är övertygad om att dom flesta som varit eller är singlar har trivts med det i perioder. Fast visst kan det vara ensamt ibland men det är nog ännu mer ensamt att känna sig ensam i ett förhållande.

8 kommentarer:

sof sa...

"det finns inga lyckliga singlar, lika lite som det finns lyckliga prostituerade"... är det bara jag som inte hittar kopplingen i det uttalandet? klart det finns lyckliga singlar! jag kommer förmodligen/ förhoppningsvis inte vara singel resten av livet, men just nu passar det mej o mitt liv!

Thérèse sa...

Sof - Jag håller med jag tycker uttalandet var väldigt märkligt och inte heller jag fattade kopplingen. Naturligtvis finns det många singlar som inte trivs med att vara singlar men många trivs faktiskt med det också. Dom flesta är ju singlar någon gång i livet och dom flesta som är eller har varit det kan nog instämma med att det har sina fördelar också. precis som det så klart kan vara trevligt att träffa någon man känner att man vill leva med. Jag tycker det finns fördelar både med att vara singel och att vara i ett förhållande. Så tror jag att det faktiskt finns många som trivs bäst med att vara singlar också och hellre singel än i ett dåligt förhållande tycker jag

sof sa...

Ja, verkligen. Och att vara singel är ju inte liktydigt med att vara ensam. Det är väl snarare då, om man upplever att man är ensam som man kan vara olycklig över situationen. Å andra sidan kan man ju vara ensam och olycklig fast man är i ett förhållande. Tycker att det är så fult att hårddra så där och dömma ut alla som är singlar som olyckliga och misslyckade.
(kul att se ngn annan som är vaken, förresten!)

Thérèse sa...

Sof - ha ha det är högst ofrivilligt jag fortfarande är vaken. Orkar typ inte gå och lägga mig fast jag ska upp om mindre än 4 timmar. Verkligen generaliserade och konstig koppling men det är väl såna uttalanden som blir rubriker i kvällspressen

Sara sa...

Korkat uttalande; som att det bara är i ett parförhallande man kan hitta bekräftelse. Jag som varit ärkesingel sa länge, och faktiskt trivts med det fattar inte riktigt. Jag tycker att det later lite bittert att säga sa?

Anonym sa...

Jag har trivts väldigt bra med att vara singel. Kanske för att jag är självständig, jag vet inte. Men det har passat mig. Samtidigt har jag absolut längtat efter att ha någon nära. Men självklart kan singlar vara lyckliga!

Att du "inte riktigt är singel" blev jag såklart nyfiken på... ;)

Anonym sa...

Jag har trivts väldigt bra med att vara singel. Kanske för att jag är självständig, jag vet inte. Men det har passat mig. Samtidigt har jag absolut längtat efter att ha någon nära. Men självklart kan singlar vara lyckliga!

Att du "inte riktigt är singel" blev jag såklart nyfiken på... ;)

Thérèse sa...

Sara - håller med det låter lite bittert. Som om parförhållanden är enda sättet att leva.

Johanna - Visst är det väl så att man kan trivas väldigt bra som singel samtidigt som det finns stunder då man längtar efter någon. Allt är liksom inte svart eller vitt. Inte så mycket att bli nyfiken på. Framtiden får väl utvisa hur singel eller osingel jag är...