tisdag, februari 17, 2009

Ring P1

I morse lyssnade jag för första gången på länge på det fantastiska radioprogrammet Ring P1 Idag var programledaren Täppas Fogelberg vilket alltid är en liten höjdpunkt.Programledarna varierar från vecka till vecka men Täppas är ofta med.

För er som inte känner till Ring P1 så är det ett program dit vem som helst kan ringa in och diskutera vad som helst. Här diskuteras allt mellan himmel och jord , både små och stora ämne ,vettiga människor så väl som kufar och extremister ringer in och för fram sina åsikter. Programmet sänds på vardagar mellan 9.20 och 10.00. Om någon blir debattsugen så är till Ring P1 är 099-510 10 och samtalet kostar en krona.

När jag bodde i Spanien hände det ofta att jag drack mitt morgonkaffe på min terrass i sällskap med Ring P1 på webben. Att lyssna på programmet från utlandet gav en speciell känsla. Här kommer man rakt in i debatter som förs vid köksbord och fikarum , allt från stora värlsproblem till små vardagsbekymmer avhandlas ocensurerat. Galningar och icke-politiskt-korrekta åsikter som filtreras bort i övrig media gpr rakt ut ur etern. En fantastisk inblick i vad som diskutera i dom breda "folkdjupen" så att säga. Visst är det mycket galningar , kufar , extremister , rasister , tok-kristna och andra som inte hörs i media så ofta som ringer. Men det kanske är en del av charmen med programmet. Helt utan mothugg får man inte heller vräka ur sig sin åsikt för programledarna och då speciellt Täppas är bra på att käfta emot.

Programmet går att lyssna på i efterhand på webben Här och naturligtvis kan man lyssna direkt över webben också när det sänds.

6 kommentarer:

Per sa...

Du har rätt! Ring P1 är ett fantastiskt program. Tyvärr lyssnar jag inte så ofta på det nu eftersom jag inte har en radio som står på. Men ibland kan man ju sätta på webradion. Mycket festliga eller irriterande besserwissrar eller tokar, men det är ju det som är charmen. Många bra åsikter framförs också som aldrig får komma till tals i andra medier.

Minns för övrigt en som sa till mig lite nedsättande: -Lyssnar du på radio X megapol, eller är du en sån där som bara lyssnar på P1? (=kulturnörd)

Thérèse sa...

Per - visst är det ett fantastiskt program. jag lyssnar tyvärr inte så ofta på det längre heller. Måste bättra mig där. Många tokar men också en hel del vettiga åsikter kommer fram. Det är lite av charmen med programmet. Själv lyssnar jag mycket hellre på P1 än på Mix Megapol fast kulturnörd skulle jag inte kalla mig

Nadia sa...

Ring P1 ar grymt kul! Speciellt underhallande ar det med alla stollar som ringer in och vill dela sina galenskaper med resten av Sverige. En annan favorit ar telefonsvararen och folk som nar de ringt in uppenbarligen laser utantill fran nagot papper de skrivit.
Tappas ar bra tycker jag, kan dock vara lite dryg ibland.
Stina Dabrowski var ocksa ratt bra i ring P1.
Jag lyssnar forovrigt ocksa mkt hellre pa P1 an pa nagon annan radiokanal. De har manga intressanta program och ar ofta battre sallskap an tvn tycker jag :)

Thérèse sa...

Nadia - ha ha just det telefonsvararen där folk läser upp något dom skrivit glömde jag att nämna. Det är kul med alla stollar som ringer men också en del vettiga åsikter som kommer fram samt småsaker som att dom har tagit bort rosenbuskarna på storgatan i Mockfjärd och det tycker jag inte om. När jag bodde i madrid lyssnade jag mycket på Ring P1 , liksom när jag bodde i Göteborg och ofta hade radio på i köket. Nu blir det tyvärr alltför sällan. Håller med om att Täppas kan vara dryg men han är det på ett roligt sätt och har fantastiskt roliga uttryck så jag kan inte låta bli att gilla honom. Men jag tror en del lyssnare verkligen ogillar honom också. Stina var bra , jag gillade också Alexandra Pascaluido. Jag tycker P1 har väldigt många bra program och det är helt klart min favoritkanal och faktiskt bättre än TV. En gammal vän till mig var med i ett program på P1 idag , ett program om dold rasism som var mycket bra och kompisen klarade sig utmärkt. Tänkte rekommendera programmet i ett inlägg. Såna här föreställningar om andra kulturer som vi har utan att tänka på det men som faktiskt är väldigt fördomsfulla. Nyttigt att lyssna på.

Nadia sa...

Lanka garna till din kompis program om det inte blir nagot eget inlagg. Later verkligen intressant och jag skulle garna lyssna.

Thérèse sa...

Nadia - det blir ett inlägg med länkning nu