onsdag, oktober 01, 2008

ordlös onsdag - orkidéer

Posted by Picasa


Se fler ordlösa bilder hos Nejma

11 kommentarer:

Anette sa...

Vilkan vackra orkidéer! En fantastisk blomma..../Anette

Åsa sa...

Anspråkslösa men ack så vackra.

Boella sa...

Vackert ljus i bilden. Orkidéer kan vara svåra att hålla liv i, tycker jag.

Anonym sa...

oj vilka vackra orkidéer...själv vågar jag inte ha några längre, de bara dog...:-(

Thérèse sa...

Annette - ja det är fantastiska blommor , tyvärr har jag inte lyckats så bra med dom tidigare , får se hur länge dom här två som jag haft i en månad kommer att leva.

Åsa - ja det är verkligen vackra blommor

Boella - bilden blev till av en slump , den är tagen en kväll med min mobilkamera inifrån mitt vardagsrum och orkidéerna står i fönstret och utanför är det mörkt. Någon lampa längre in i lägenheten speglar sig i fönstret och man ser också i vänstra kanten bladen av mitt meter-höga olivträd som på drygt ett år har fördubblat sin storlek. Olivträdet och en nästan lika stor citron som jag satte som kärna är jag lite stolt över. Jag brukar inte ha så gröna fingrar

Mandy - Jag hade inte heller tänkt ha några längre. Har försökt flera gånger men dom har bara dött. Dom här har jag haft en månad och jag håller tummarna att dom inte ska dö än.

Anonym sa...

Orkidéer är så vackra. Här har du två olika färger. Dom är svåra tycker jag också. Bäst har jag lyckats med den í sovrumsfönstret (mot norr) när jag "glömt" bort den. Den är gul och har blommat tre gånger under två år. Nu är det snart blommor igen. Ett citron träd av en kärna?! Häftigt!

Thérèse sa...

Marianne - jo dom är svåra , imponerande att du fått en att blomma flera gånger. Mina dör tyvärr bara men dom här två har mått bra en månad nu så jag hoppas. Citronträd var väl att ta i men det är ca 75 cm högt och med vackra mörkgröna blad nu fast ännu varken blommor eller citroner på det. Fast jag är stolt att det har blivit så mycket av en kärna jag och barnen planterade mest på skoj förr våren eller sommaren. Den verkar må bra så vem vet det kanske blir både blommor och citroner i framtiden

rajson sa...

Jag tror att man måste ha både tur och skicklighet för att dessa fantasiska blommor håller länge.
Bra kvalite från början är nog A och O.
Gav en orkide till min mor i påskas och den blommar än!Hon är ingen större hejare på krukväxter.
Jag tror at de flesta vattnar för mycket!
Fint foto!

Pumita sa...

Åh, mina favvoblommor! Nu vill jag inte skryta på något sätt men mina orkidéer brukar blomma om och blommma länge. Det är mer tur än skicklighet... eller ljusa fönster skulle jag vilja säga.

Wickans värld sa...

Jag har samma erfarenhet som några ovan har - de bara dör för mig. Därför är det så härligt att se så vackra blommor på bild!

Thérèse sa...

Rajson - tack , jag tror du har helt rätt i det där med kvalitet. Tror också att man gärna ska glömma och vattna inte bara orkidéer utan även många andra blommor , tror att folk många gånger vattnar för ofta. Mitt olivträd har växt imponerade och det har ofta glömts bort i vattningssammanhang

Pumita - jag är imponerad att du får dom att blomma flera gånger. Fönstret där dom här två står är mot söder och mycket ljust , har inte haft orkidéer i det fönstret tidigare så jag hoppas dom här ska leva och gärna blomma fler gånger. Just nu är dom så vackra.

Wickans värld - jag har också erfarenheten av att dom alltid dött ganska snabbt. Hoppas dock att dom här två jag nyligen köpte inte gör det. För visst är dom vackra