tisdag, oktober 14, 2008

i vilket land ligger stranden?

Tänkte köra lite gissningstävling igen. I vilket land ligger den här stranden?
Det här är nog inte helt enkelt så jag ger några ledtrådar. Är det fortfarande knepigt så lägger jag in fler ledtrådar senare.

Landet ligger i Asien. Relativt få turister besöker landet. Området där den här stranden ligger , landets huvudstad och en känd plats till är dom områden flest turister åker till. I samma område som stranden ligger finns berg som är kända för sin skönhet och sitt rika naturliv och det är populärt område att vandra i. I närheten av stranden ligger också en stor välskött golfbana. Jag har inte själv besökt landet men åtminstone två av mina vänner har varit där.

Landet har en ledare som inte är demokratiskt vald. Han har en väldigt speciell frisyr , gillar James Bond filmer och konjak av märket Hennessy. Dom största religionerna är buddhism och konfucianism. Kimchi är namnet på en i landet populär kryddstark maträtt som består av bland annat kål.


7 kommentarer:

Soy carnivoro sa...

Sydkorea

Anonym sa...

Burma

Anonym sa...

Det kanske är Bangladesh? /Frida

Sara sa...

???
DU kan inte ge lite klarare ledtrådar? ;)

Thérèse sa...

Sara - ok , jag skriver lite till då

Sara sa...

Oki, nu tänker ju jag pa Kim Jong-Il?

Thérèse sa...

Sara - helt rätt det är Kim Jong-Il och stranden är Kumgangsan-beach i Nordkorea. Området Kumgangsan är känt för vackra berg och stränder och hit kommer turister främst från Sydkorea. Till Kumgangsan kan man resa från Sydkorea utan visum. Fast man kan inte resa på egen hand. Ska man till Nordkorea är det gruppresa med inhemska guider som gäller. När mina kompisar åkte dit tog dom tåg från Beijing visades runt i huvudstaden och åkte till gränsen mot Sydkorea. Naturligtvis ingick också besök på Kim Il-Sung (pappa till Kim Jong-Il) museet och nedläggning av blommor vid hans staty. Besök på ett mönsterdagis mm. Lite skumt att inte kunna gå runt så mycket på egen hand tyckte dom. Det fanns inte så mycket annat än hotellbaren på kvällen. Den låg högst upp i en skyskrapa och utsikten över huvudstaden Pyongjang var vacker. Tunnelbanna var fin och väldigt utsmyckad men affärerna var få och vill man shoppa är det kanske inget resmål att rekommendera. Mina kompisar ville besöka ett mer udda resmål och dom gillade resan även om det var märkligt och annorlunda.