torsdag, oktober 30, 2008

BangkokKrung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit
är det fullständiga namnet på Thailands huvudstad Bangkok. På thai ser det ut så här กรุงเทพมหานคร อมรรัตนโกสินทร์ มหินทรายุธยามหาดิลกภพ นพรัตน์ราชธานี บุรีรมย์อุดมราชนิเวศน์มหาสถาน อมรพิมานอวตารสถิต สักกะทัตติยะวิษณุกรรมประสิทธิ์

Jag var i Bangkok för några år sen och ogillade inte staden på något sätt men blev inte heller så förälskad i staden som jag blivit i många andra städer. Har inte direkt haft någon längtan tillbaka som jag har haft till många andra platser. Har även haft lite svårt att förstå att "alla" svenskar älskar Thailand. Själv har jag blivit mycket mer förtjust i både Kina och Indien och en del Latinamerikanska länder, Mexico är en verklig favorit.

Fast nu i efterhand har jag blivit mer och mer sugen på att åka tillbaka till Thailand någon gång. Kanske inte första prioritet men lite sugen är jag. För visst finns det mycket fint att se , shoppingen är billig och bra , maten god och människorna vänliga. Kanske beror mitt nyvaknade Thailandssug på den svenska höstkylan , kanske på att jag lärt känna lite thailändare. Känner en otroligt gullig thailänsk kvinna som gärna vill presentera mig för alla thailändare här i stan. Alla jag mött har varit så otroligt trevliga och gulliga.

Eftersom många svenskar har varit i Thailand , säkert en hel del av er som läser här , undrar jag lite vilka ställen som ni skulle rekommendera utöver Bangkok? Jag har visserligen ingen resa planerad just nu men kul med lite tips inför framtiden.

I brist på thailändsk värme ska jag avnjuta en lunch på den thairestaurang i stan som enligt min thailänska kompis gör den bästa och mest autentiska thaimaten. Jag är väldigt förtjust i asiatisk mat , gärna kryddstark. Jag har aldrig varit där så det ska bli väldigt spännade. Imorgon blir det dessutom thaimat till middag hemma hos en thailändsk kompis. Det blir troligen ännu bättre än restaurangen.


Den legendariska back-packer gatan Khao San Road i Bangkok. Kul ställe på ett sätt men jag tror inte jag kommer att bo där vid mitt nästa besök i staden. Något jag gärna gör igen är besöker Grand Palace och tar en båttur på kanalerna. Skulle också gärna besöka andra delar av Thailand både öar , uppe i norr och södra delarna samt gärna se en del av grannländerna Kambodja och Laos och besöka Malaysia igen.
Kom gärna med Thailands- och Bangkok- tips!

3 kommentarer:

christel sa...

Jag har flera tips om Thailand, men tror att de börjar bli out-of-date nu. Men Bangkok, jag tycker som du, jag ogillade inte staden men den fastnade inte riktigt. Palatset är helt klart värt ett besök och en tur på floden tycker jag, det finns speciell flodtaxi man kan åka med som är mycket mer rofyllt än vanlig taxi eller tuktuk! Ett besök på weekend market tycker jag är värt, och man kan åka dit med en nybyggd skyline, smidigt! Det var några tips jag kom på på rak arm.

Varför jag tror att "alla" svenskar gillar Thailand är att det är så många fler svenskar som varit där än tex Mexiko. Och från alla typer av åldersgrupper; undomar, barnfamiljer och pensionärer.

Mia sa...

Jag har endast mellanlandat på Bangkoks flygplats, alltså inte besökt landet. När jag mellanlandade där var jag på väg till o från Vietnam - ett land jag verkligen rekommenderar som turistmål!

Thérèse sa...

Christel - det är väl lite samma här mina tips börjar bli out-of-date. Tror du har helt rätt att anledningen att så många gillar Thailand är att så många har varit där

Mia - Vietnam skulle jag gärna åka till , hellre än till Thailand faktiskt. Tycker det verkar vara ett spännande land.