tisdag, oktober 28, 2008

dejtande singelmammor i TV

Egentligen borde jag inte skriva om ett TV-program jag inte har sett. Fast jag kan inte låta bli. Bland alla dokusåpor där bönder söker fruar och sånt har TV3 ett program som heter Ensam mamma söker. Om jag förstått det rätt handlar det om några singelmammor som ska dejta och hitta kärleken i TV. Tydligen ska ett antal män bo hemma hos mammorna och barnen och röstas ut en och en och barnen är med och råder mamma vilken kille hon ska välja.

Den här typen av program intresserar mig inte alls och dessutom har jag bara SVT och TV4. Jag har väl lite svårt att förstå att människor vill dejta i TV, jag skulle aldrig göra det , men visst alla gör som dom vill. Det jag reagerar på är att barnen är involverade i programmet och ska umgås med och vara med och välja bland mammas olika dejter. Vuxna människor gör så klart som dom vill men att ha med barn i någon slags dejting-såpa tycker jag känns helt fel.

I den vanliga världen utanför TV-kameror tror jag att dom flesta singelföräldrar inte vill involvera barnen i sitt dejtande och väntar tills det känns seriöst om dom ska låta barnen träffa en ny partner.

Jag har inte själv skilda föräldrar men kan tänka mig att dom flesta barn tycker det är otroligt jobbigt när föräldrarna går isär. Många barn med skilda föräldrar önskar säkert att mamma och pappa ska bli tillsammans igen. Att då behöva träffa olika nya partner till mamma och pappa som sen kanske försvinner efter en tid gör nog inte saken lättare. För att någon fortsätter hålla kontakt med sitt ex barn är nog väldigt ovanligt. Jag har faktiskt hört dom som saknat barnen till exet som dom kanske varit ihop med flera år men det blir liksom inte så att man har kontakt ändå.

Jag borde inte skriva något om ett program jag inte har sett och jag vet inget om mammorna och vilka åldrar barnen är i. Fast jag blir lite undrande över vilka mammor som vill exponera sina barn i en dokusåpa bara för att dom eventuellt ska kunna träffa någon. Jag tror inte att barn utgör något hinder om man vill träffa någon och jag tror det finns bättre sätt att göra det än i en TV-såpa.

Läste förresten att en gammal dokusåpa-kändis från Big Brother skulle få ett eget dejting program i någon TV-kanal. Tydligen ska även henns två barn vara med när hon letar efter den rätte i TV. Är någon intresserad av att dejta henne framför TV-kamerorna så kika här

Bönderna som söker fru i TV gör det så vitt jag vet utan barn. Känns lite bättre. Om man nu ska ha en dejting-såpa för en viss yrkeskategori varför just bönder? Bönder har väl genom historien aldrig haft några större problem att fortplanta sig? Vad blir nästa koncept? Ica-kassörskor söker man? Arbetsförmedlare söker? Dammsugarförsäljare söker fru? Bårhusarbetare söker man? Slaktare söker fru?

Jag förstår mig nog inte riktigt på grejen med dokusåpor och att det har kunnat bli så stort. Fast vuxna får göra som dom vill men jag ogillar att man blandar in barnen.

Jag var förresten i Cadiz i Spanien när en kille från staden vann spanska Big Brother (Gran Hermano) och det gicks ut på gatorna och jublades , fyrverkerier avfyrades och när kille återvände till Cadiz fick han åka i cortege genom staden och vinka till hyllande folkmassor från rådhusets balkong. Han och hans flickvän figurerade sen flitigt i den spanska skvallerpressen och TV-programmen som är som en TV-version av skvallerpressen hela sommaren. Vad som sen hände killen och om Gran Hermano fortfarande visas på spansk TV har jag ingen aning om. Den våren och sommaren verkade det vara en väldigt succé i Spanien men det är ganska många år sen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, jag fattar heller inte att man ställer upp på den typen av program när man har barn! Barnen exponeras i TV utan att bli tillfrågade, och det är ju inte enbart mammans liv som blir dokusåpa utan även barnens. Vad säger barnen till kamrater som undrar vad som händer? Att deras mamma är på jakt efter en ny partner offentligt?
/Anna S.

Thérèse sa...

Anna - Jag tycker det är helt obegripligt kände att jag bara måste skriva om det trots att jag aldrig sett programmet. Precis som du säger barnen har kompisar i skolan som tittar , vad säger dom? Tycker också att om mammorna vill leta ny partner i TV borde dom göra det utan att barnen är med. Funderade lite på barnens pappor , tycker att dom borde ha åsikter om att deras barn är med i ett sånt här program. Känns inte bra att exponera barn i TV.

Om jag ska dra en dålig parallell till mig själv så är ju mina barn en stor del av mitt liv men här på bloggen skriver jag inte så mycket om dom. Det är mest för att det inte känns helst bra och jag vill att dom ska kunna välja själva om dom vill vara med eller inte. Undviker oftast att skriva om familj och vänner också och det blir inga namn eller bilder. Även om jag då och då gör undantag. Nu har ju inte den här bloggen så många läsare så det kan jämföras med ett TV-program och jag skriver inte om dejting och sånt heller

Per sa...

"Dammsugarförsäljare söker fru? Bårhusarbetare söker man? Slaktare söker fru?" ha-ha det var festliga alternativ! Men dammsugarförsäljare brukar väl inte förstås ha problem med att ragga frunntimmer?

slaktare söker fru låter lite makabert... Fast "Micke i charken" från varuhuset är kanske den du tänker på?