lördag, oktober 11, 2008

amma offentligt

Hos Sara hittade jag en länk till det här tidningsomslaget med Angelina Jolie.Bilden har tydligen retat upp en hel del folk i USA. Om man tittar noga så ser man en liten bebishand och lite av bröstet. Angelina ammar på fotot. Mycket opassande att visa upp en sån intim situation offentligt. USA är inte ett land där man ser kvinnor sitta på caféer och parkbänkar och amma helt öppet. Personligen stör jag mig inte det minsta på att kvinnor ammar på offentliga platser. Tvärtom så tycker jag det är mysigt att se bebisar och gullar gärna med både bekanta och obekanta bebisar om jag får chansen.

När jag själv ammade hade jag lite svårt att amma för offentligt utan var jag på ett café satte jag mig gärna lite dold i ett hörn , var jag i en park gick jag till en mer folktom del. Fast egentligen tycker jag att jag var mesig. Jag tycker absolut inte man ska behöva smyga undan för att amma.

Angelinas ammande stör mig inte det minsta. Jag tycker bilden är fin men undrar vad hon har gjort med sina läppar. Att ha läppar som en anknäbb ser ju helt groteskt fult och vansinnigt ut. Inte det minsta snyggt. Tvärtom. Det är betydligt mer opassande än att amma offentligt. Fast det är bara min åsikt. Bortsett från läpparna så tycker jag att Angelina är väldigt vacker.

13 kommentarer:

Sara sa...

Det är nog en av de finaste bilderna jag sett på henne! Blir man så där ljuv och strålande när man ammar, tror du? ;)

Thérèse sa...

Sara - det borde man bli , du får ju snart veta. Jag tycker att hon är otroligt fin på bilden men läpparna ser hemska ut.

Anna Malaga sa...

Jättevacker bild! Hon ser dessutom friskare ut än pâ mânga andra bilder. Läpparna ser konstiga ut, men jaf tror att det beror pâ leendet med stängd mun. Hon har ju jättefina läppar som hon har fâtt av sin pappa, det vore tragiskt att göra nâgot med dem...
Jag ammade offentligt och kände mig helt OK. Tyvärr var jag inte lika snygg ;-)

Thérèse sa...

Anna - Håller med om att hon ser både frisk och lycklig ut , friskare än på många andra bilder. Hon är väldigt vacker. Men är läpparna verkligen äkta? Har Jon Voight verkligen såna? Jag misstänker att hon har sprutat in något i dom. Annars skulle jag inte våga skriva att dom såg hemska ut , känns ju inte bra att klaga på något som är naturligt ho någon. Trodde jag klagade på misslyckad plastik. Har svårt att tro att läpparna verkligen är äkta.
Inte så vanligt med kvinnor som ammar offentligt i Spanien. Vilka reaktioner fick du? Tror säkert du var minst lika snygg ;)

Pumita sa...

Haha, anknäbb är en träffande beskrivning! Jag har aldrig förstått vitsen med botox i läpparna. Det är bara såå fult, ser inte klokt ut! Synd på en så vacker kvinna! Jag kan inte påminna mig om att JV skulle ha en pussmun.

Pumita sa...

Det har han inte!

Thérèse sa...

Pumita - jag förstår inte heller det där med att göra läppar överdrivet stora , det är inte snyggt. Lika lite som silikonbröst i samma storlek som vattenmeloner. Läste förresten att det finns kvinnor som operarar in silikoninlägg i skinkorna för att få snygg häck. Usch känns groteskt. Läste det i en tidning i Venezuela när jag var där , tydligen lite populärt i Latinamerika. Eller var för några år sen.
Tack för länken ser att hennes pappa inte har samma anknäbb som hon. Synd för hon är vacker men jag kan inte låta bli att störa mig på munnen. Blir nog första och sista gången jag skriver om Angelina Jolie här på bloggen , inte för att jag har något emot henne men jag har så otroligt dålig koll på kändisar för det mesta.

Soy carnivoro sa...

Vem sprutar in botox i läpparna, och varför?

I pannan, visst, men i läpparna brukar man väl nyttja silikon?

Botox är ett (lokalt verkande) nervgift. Bra mot handsvett och rynkade pannor men knappast önskvärt i munnen.

Thérèse sa...

Carnivoro - Jag vet det, men varför sprutar man in något i läpparna överhuvudtaget? En sån där anknäbb är inte snyggt men visst smaken är olika.

Sandbarnet sa...

Länge leve botox, eller?

Jag skulle nog också tycka att det är lite jobbigt inledningsvis att amma uta på offentliga platser, men jag har inga som helst problem med att se någon som ammar (på bild eller i verlighet). Det är väl den mest naturliga sak, man kan tänka sig, eller?

Däremot kan jag tycka att andra saker är mer upprörande. T ex att behöva åka buss med hånglande tonåringar eller att det alltid är porr på 2-3 kanaler på helgkvällarna när jag vill se på TV.

Anna Malaga sa...

Fast JV är ju gammal pâ den bilden. Sâ kommer Angelina att se ut i den âldern om hon inte opererar sig, hehe...

Soy carnivoro sa...

Varför sprutar man in något i läpparna? Varför målar man dem?

Så många frågor ...

Thérèse sa...

Anna - minskar läpparnas storlek när man blir gammal? Jag är ingen expert men misstänker att Angelina har sprutat in något i läpparna. Jag kanske får leta upp några bilder på Jon Voight som ung och kolla in läppar.

Carnivoro - många frågor blir det... Fast jag tycker nog det är en viss skillnad att måla och att spruta in något.