måndag, oktober 06, 2008

Estación de Atocha , Madrid

Som jag redan avslöjat var förra bilden från en av Madrids järnvägsstationer, Atocha. Den tropiska parken i vänthallen med palmer och dammar med sköldpaddor är jättefin. Jag brukade ofta åka både pendeltåg och tunnelbana härifrån när jag bodde i Alcobendas straxt norr om Madrid. Byggnaden är fin utifrån men förutom den tropiska parken ser väl statione ut som dom flesta järnvägsstationer i större städer.

Alldeles bredvid stationen ligger Museo del arte Reina Sofia som visar modern spansk konst. Här kan man se bland annat Picasso , Dali och Miro. Här finns också Picassos berömda tavla Guernica som bara den är värd ett besök på museet. Den kontintresserade som besöker Madrid ska absolut inte missa Reina Sofia. Jag gillar det bättre än det mer berömda Prado-museet även om den som besöker Madrid absolut inte bör missa någon av dessa museum.

I mars 2004 blev Atocha tyvärr berömt för dom hemska bombdåden som dödade nästan 200 människor och skadade ännu fler.

Jag bjuder på några bilder från Atocha som i likhet med förra bilden är tagna från Wikipedia.


Ljus och blommor fyller vänthallen på Atocha för att hedra offren för bombdåen 11 mars 2004

6 kommentarer:

Sara sa...

EN tripp till Madrid vore inte fel... Ett annat museum jag skulle vilja besöka är Guggenheim i Bilbao. Har du varit där?

Thérèse sa...

Sara - Madrid är aldrig fel... fast kan man välja så kanske inte när det är som kallast eller varmast. Tyvärr har jag aldrig varit på Guggenheim i Bilbao , skulle också gärna åka dit

Mimo sa...

Mitt favoritkonstmuseum i Madrid är Thyssen-Bornemisza, betydligt "lättare" än Prado.

Thérèse sa...

Mimo - Jag älskar också Thyssen-Bornemisza , det ligger i så vackra lokaler. Tänkte att jag bode ha nämnt det här när jag nämnde Prado och Reina Sofia. Fast det skulle egentligen handla om Atocha och museum blev ett sidospår då jag nämnde att Reina Sofia ligger bredvid Atocha

hannahberggren sa...

Oj, bodde du i Alcobendas? Där bor jag just nu! Har du några tips på bra uteställen? Har testat Kapital och Joy :)

Khojesta sa...

Just det!! Nu vet jag vad jag glömde att besöka under min tripp till Madrid! Läste ju detta inlägg innan avfärd och hade tänkt dra dit, men två dagar är alldeles för kort för att hinna njuta av staden. Om jag inte minns fel så bodde du där? Isåfall hur många år levde du i Madrid?