lördag, oktober 18, 2008

stämma Gud för terrorism

Jag hittade en kul grej i min morgontidning idag. En liten notis om en senator som vill stämma Gud för terrorism. Ernie Chambers är delstatssenator i Nebraska och har misslyckats med sitt försök att ställa Gud inför rätta för terrorism. Han anser att Gud via bibeln har framfört hot och utlöst död och förödelse i världen. Domaren avslår målet med motiveringen att Gud inte har någon känd adess så därför är det inte möjligt att delge Gud stämningen.

Men Ernie Chambers funderar på att överklaga eftersom domstolen inte förnekar att Gud finns. Han menar också att eftersom Gud vet allt så vet han också att han har blivit stämd.

Visst man kan tycka att han har en poäng men jag fattar inte vad han har tänkt att det ska resultera i. Ska han få ett skadestånd av Gud? Ska hela mänskligheten få ett skadestånd av Gud? Ska Gud skriva om Bibeln och refusera dom partier där det förekommer hot och där död och förödelse näms? Intressant att se om han överklagar och om det leder till något. Fast jag tycker nog det finns vettigare saker att lägga ner tid på.

2 kommentarer:

Super Hiro sa...

Jag har hört om detta förut, och om jag minns rätt så gjorde han det för att visa att i USA kan man stämma allt och alla för vadsomhelst och han tyckte att det var idiotiskt och att det gått för långt.

Thérèse sa...

Super hiro - jag misstänkte nästan att det var något sånt.