onsdag, oktober 08, 2008

ordlös onsdag - drakeSe fler ordlösa bilder hos Nejma
Posted by Picasa

18 kommentarer:

rajson sa...

En färgglad kompis!

Thérèse sa...

Rajson - ja verkligen , jag har två stycken , dom är köpta på en marknad i Singapore men nu hänger dom oftast i ett fönster där dom egentligen inte syns så mycket.

Anonym sa...

det var en söting!Vad använder man de med egentligen?Kan man kanske ha de för att hålla gardiner?

Anonym sa...

M Luther sa om girighet och ocker. En viktig faktor är judarna. Luther skrev bok om och angrep bla på rent biologiska grunder. Inte tolta tex utifrån kristen bakgrund som onda och efter.
Olfjärt (Olmert) säger en sak om palestinierna och deras rätt till stat och sen vill bomba iran i smug (men inte fick med sig Bush). Och sen det judiska finanskapitalet som nu ska lura Kina å pumpa in pengar i väst och USA. Luthersk evangelisk tro i grundlagen = antisemitism måste vara tillåten när man analyserar komplexa problem.
Einstein= Poincare var några steg till ifrån att komma på relativitetsteorin (empirismen= judarna tar ju empiri och gör en teori). Freud hade fel i mkt och Marx kommunistiska utopi lär aldrig besannas. E. dessutom en horbock enligt "ny forskning".

Sandbarnet sa...

Finns det ngt bättre än att ta hem små ting från sina resor. På så sätt kan man resa jorden över bara genom att ta sig från ett rum till ett annat. Kul prynad!

Thérèse sa...

Mandy - egentligen kan man nog inte använda den till så mycket. Jag har två som jag i något infall köpte på en marknad i Singapore. Länge låg dom i en låda men nu sitter dom i ett fönster fast dom syns inte så bra. Vet inte riktigt vad jag ska göra av dom.

Anonym - jaha det var ju en intelligent kommentar fylld med stavfel. Egentligen borde jag inte bemöda mig att svara på sånt här trams men jag brukar ju svara alla kommentarer. Är det inte väldigt inskränkt att ogilla en hel folkgrupp? Det finns galna judar som vissa fanatiker i Israel men dom flesta judar är säkert vettiga precis som alla andra människor. En mycket god vän till mig är judisk och hon är precis som alla andra mina tjejkompisar. Att hänvisa till Luther övertygar inte direkt mig som inte är religiös. Vad det gäller Marx och Freud så hade dom säkert fel i mycket men också en hel del rätt. Vad är en horbock? Einsteins sexliv är inget som jag känner är så otroligt intressant. Att dissa en hel folkgrupp är både rasistiskt och inskränkt. Ogilla gärna staten Israel och dess politik men absolut inte alla judar. Alla judar tycker inte som Olmert.

Sandbarnet - absolut , dom tar inte stor plats i bagaget och kan få en att minnas den där resan eller den dagen på marknaden

Boella sa...

Det är roligt med små onödiga färglada saker. I mitt fönster hänger en mobil avsedd för en vagga egentligen, med små glada djur.
Hmm, det blir väl en onsdagsbild någongång. Konstig kommetar från Anonym ovan. Mycket underliga tankevurpor.

Ingrid sa...

Vilken söt liten drake!! Inte skrämmande alls.

Anette sa...

Jättefin och alldeles lagom att ta med som souvenir i bagaget! /Anette

Thérèse sa...

Boella - visst är det kul och man blir glad av små färgglada saker särskilt om dom påminner om en rolig resa som dessa drakar. Jo verkligen underliga tankevurpor. Min blogg brukar vara förskonad från såna kufar. Jag får alltid bara trevliga kommentarer även om folk inte håller med mig och personliga påhopp , rasistiska saker, psykopater och annat brukar aldrig hitta hit.

Ingrid - visst är den söt , mer gullig än skrämmande

Anette - ja det är precis lagom att ta med själva draken är väl ungefär en decimeter hög och lite längre än höjden och sen hänger den röda tofsen nedanför

Anonym sa...

Det var en söt liten rackare! Mjuk ser den ut att vara också. Ibland faller man för onödiga prylar som bara är roliga att ha.
Starkt av dig att orka kommentera Anonyms konstigheter. Anonym är personen också, törs kanske inte eg stå för sina åsikter.

Wickans värld sa...

Ser ut att vara en snäll drake!
Håller med ovanstående om anonyms kommentar.

Marianne sa...

En kul liten grej. Hör tofsen ihop med draken?

Gullvi sa...

en färg glad drake mysig sak

Gullvi

Mimo sa...

Utökar frågan om den fina drakens funktion. Ser att den hänger på en snodd, är det för att dra igen gardiner? rulla ner en persienn?

Jösses, vad många frågor, men nyfiken är jag född ;)

Thérèse sa...

Mariannlostinlien - tack , jag visste inte om jag skulle orka kommentera men jag brukar inte få såna här stolliga kommentarer , det är nog första gången och jag har bloggat i snart tre år, så någon enstaka gång kan man väl kommentera sånt. Fast vad ska man skriva egentligen när diskussionsnivån är så låg. Nja den är inte så mjuk , den är gjord av trä och tjockt lager färg och lack samt lite pärlor men den har någon slags luddig vit päls på undersidan , vid nosen och i nacken.

Wickans värld - Jo den ser rätt snäll ut. Jag blev rätt paff när jag läste den stolliga anonyma kommentaren men svarade ändå fast man kanske skulle ignorera eller radera sånt egentligen.

Marianne - jo tofsen hör ihop med draken. Draken är ihålig och tofsen är fäst inne i huvudet och hänger ner under draken.

Gullvi - ja den är mysig och ser snäll ut , barn brukar gilla den. Senast idag tittade dotterns kompis på den men han blev lite besviken att den inte såg så farlig ut fast den var häftig ändå sa han.

Mimo - Ja den hänger i ett snöre som satt där när jag köpte den. Det har nog ingen annan funktion än att man kan hänga upp draken i det. På bilden har jag hängt den på handtaget till en garderob för att lättare kunna ta ett kort. Normalt hänger båda drakarna högst upp i ett fönster på två spikar. Jag satte spikarna där för jag tänkte hänga amplar där men kom på att rummet nog skulle bli för mörkt med amplar. Jag har ganska höga blommor i fönstret och ingen insyn då jag bor på 1 våningen och just mittemot det här fönstret finns inget hus som har fönster åt det hållet. Alltså får drakarna hänga där så länge. Men dom har nog ingen annan funktion än att vara prydnadsföremål.

Pumita sa...

Vilken häftig drake! Betydligt mer spännande än anonyma kommentarer. ;)

Thérèse sa...

Pumita - tack , den är väldigt häftig och färgglad.