måndag, september 29, 2008

utan ord

Posted by Picasa

Se fler bilder utan ord hos Pumita

28 kommentarer:

Thérèse sa...

Det är en privat bastu som min kompis hade tillgång till så jag har både bastat och badat i sjön några gånger. Hur mysigt som helst.

Nu vill jag gärna ha lite gissningar vid vilken stad och vilken sjö bastun ligger.

Mia sa...

Jag skulle gärna vilja bada bastu och även hoppa i sjön här... men gissa på stadens namn, det går jag bet på!

Photos by Storm sa...

Ser väldigt mysigt ut men att gissa platsen blir svårt. Jag chansar på Mälaren/Lis

Thérèse sa...

Jag kan ju lämna några ledtrådar , det är någonstans i Sverige. Staden är väldigt liten , tveksamt att ens kalla den stad men den är absolut inte okänd och sjön är stor.

Mia (igen) sa...

Vild gissning, visst är det det du vill ha. Stor sjö - Vänern eller Vättern. Karlsborg (aldrig varit stad) eller Hjo (liten stad!)

annette sa...

Inte en susning, men jag skulle gärna bada bastu och bada där, för det ser så vackert och rofyllt ut.

//annette

rajson sa...

Nästan barndomsminne över detta foto.Med mina finska rötter har jag besökt mängder med bastustugor vid finska stränder.Mysigt.
JA du,vilken stad.Stor sjö liten stad-drar till med Åmål!

Ninni sa...

Ser härligt ut...fast ingen aning om vart det kan tänkas vara...Inte så många ledtrådar heller, nej jag ger upp.

Thérèse sa...

Vad kul med alla gissningar , tyvärr ingen rätt än , ni är vid fel sjö och alldeles för långt söderut i Sverige. Visserligen ska vi inte långt norrut men norr om Stockholm iallafall

Solvarm sa...

Hej!

Fin och rofylld bild.

Det är kanske nån stans i Dalarna då?

Solvarma hälsningar från Irene

Pumita sa...

Åh, vad härligt det ser ut!! Jag är ingen bastubadare men skulle kunna offra mig. ;D

Tänkte gissa på Stockholm men när du säger att det är norröver vet jag inte vad jag ska säga. Får väl dra till med Uppsala då... eller Norrtälje.

Thérèse sa...

Solvarm - Dalarna är helt rätt , sjön på bilden är Siljan. Så nu kanske någon vågar sig på att gissa ortens namn.

Pumita - Är du ingen bastubadare !? Måste man inte vara det om man är från Finland ;) Jag bastar väl inte heller så ofta men den här var mysig. Den ägdes gemensamt av dom få innevånarna i byn vid siljan där min kompis bodde (hon har flyttat till en annan by i närheten nu) bredvid låg en liten sandstrand dit inga andra än byinnevånarna hittade. Vi roade oss även med att låna hennes grannes kanot och paddla lite på sjön. Byn ligger några kilometer från en av dom större orterna kring Siljan , få se om någon gissar rätt nu.

Thérèse sa...

Ska säga att sandstranden inte var så stor men väldigt fin , syns inte på bilden men det är från den kortet är taget. Just den här bilden är från augusti 2006 och då hade det varit så varmt att vattentemperaturen var helt okey för ett kvällsdopp som jag tror bilden togs i samband med

Pumita sa...

Jag är inte så bra på svensk geografi så jag låter andra gissa. :)

Nej, det där med bastu är skönt ibland men jag är ingen fantast. Jag kanske fyllde min kvot innan jag flyttade till Sverige. ;) Den är miljön på bilden däremot får mig att bli alldeles lyrisk eftersom jag är uppvuxen vid vatten. Konstigt vore väl annars i Tusen sjöarnas land.

Mimo sa...

Ett sånt läge för en bastu, fantastiskt!

Thérèse sa...

Pumita - ha ha kanske fick du din livskvot av bastande uppfylld under uppväxten. Jo bilden skulle absolut kunna vara tagen i Finland.

Mimo - Det är helt fantastiskt vackra omgivningar där. En gammal barndomskompis träffade en man från trakten när hon gick på en skola där och jag åker regelbundet upp och hälsar på. Tyvärr bor hon inte i den här vackra byn med den fantastiska bastun längre , huset var väldigt litet och för litet när dom fick barn.

Thérèse sa...

Ska väl komma med ett avslöjande. Det är en liten by några kilometer norr om Leksand. Byn som bara består av några hus äger bastun gemensamt. Så det var bara att boka och gå ner och basta och från bastuns fönster njuta av den vackra utsikten. Utsikten över Siljan , skogarna och bergen från rummet jag sov i och från min kompis uteplats var inte heller fel.

♥ LottaM ♥ sa...

Vackert runt Siljans strand. Jo, jag läste Dalarna.
Tack för kommentaren hos mig. Ha en fin morgondag!

Thérèse sa...

Lotta - jo det är vackert , finns många pärlor där som Leksand , Tällberg , Mora , Orsa. Skulle nog inte vilja bo där men kul att ha en nära vän som bor där så man kan hälsa på då och då.

Tack själv , det var så lite , har jag möjlighet brukar jag surfa runt och kolla och kommentera bilder. Många har ju så underbara foton

Anonym sa...

Här är också en som har bastu i blodet. Den här ser alldeles perfekt ut med det läget.

Thérèse sa...

Mariannlostinline - jo ibland är det mysigt att basta. Förut gick jag och simmade mer regelbundet och då blev det ofta bastu. Fast bastun på ett badhus är inte alls så mysig som den här bastun med sitt underbara läge

Nässelblom och choklad sa...

Det ser helt underbart ut. Skulle gärna både bada bastu och i sjön!

Jah Hollis sa...

Fin liten byggnad. Och bilden drog ju igång rena quiz-tävlingen. :-)

Haydee sa...

Jag skulle bara skriva "en otroligt vacker bild!" men sedan började jag läsa din och Pumitas "brevväxling" här.. :)

Jag tillhör också gruppen "Finländare som inte är bastufantaster", men just när det gäller sådana här härliga bastus precis vid vattnet så har jag också svårt att tacka nej. Längtar så otroligt mycket till bastun vi har vid vattnet vid vår sommarstuga..

188 000 sjöar har Finland, läste jag nu när jag var på besök i hemlandet.. det är rätt många det. :)

Thérèse sa...

Nässelblom och choklad - det var helt underbart att basta där och sen ta ett dopp i Siljan

Jah Hollis - ja det var lite kul med quizet , har ibland lagt ut bilder och bett folk gissa staden och det är alltid kul. Dalarna kom ju ganska snabbt upp

Haydee - visst är det svårt att tacka nej till bastu i en sån här härlig bastu vid vattnet. En helt annat känsla än att basta på gymet eller badhuset. Har ni en bastu vid vattnet vid sommarstugan? Låter underbart! Jo Finland kallas ju inte för inte för dom tusen sjöarnas land. Min bild skulle nästa kunna vara därifrån med bastun , skogen , sjön. Tyvärr har jag bara varit i Helsingfors ,Åbo och på Åland. Det skulle vara kul att bila runt lite i det finska inlandet och åka båt på Saima-sjöarna(heter det väl) och se små städer i inlandet som Kuopio , Joensuu , Enare , Rovaneimi ... och där någonstans tar väl mina kunskaper om det finska inlandets städer slut , tyvärr.

Haydee sa...

Ja, självklart måste man ha en bastu vid vattnet vid sommarstugan.. ;)
Lika självklart som det är att vartenda finska hem har ett bastu.. :)
Saima heter sjön ja, men sedan har du ju Päijänne också, vilket är min favorit då jag vuxit upp vid den sjön . Dessutom så är jag imponerad på dina kunskaper, Kuopio, Joensuu och Inari (som det heter på finska, kanske heter det Enare på svenska)är det inte många som känner till!

Thérèse sa...

Haydee - tack , jag tycker mina kunskaper om Finland är pinsamt dåliga. Har faktiskt tänkt att jag någon gång ska skriva ett inlägg om hur okunniga vi svenskar är om Finland trots att det är vårt grannland och det bor massor av finnar i Sverige. Jag kan ha fel men jag tror inte att man i Finland är lika okunnig om Sverige som svenskar i allmänhet är om Finland

Thérèse sa...

Haydee - Just Kuopio har jag faktiskt länge varit lite nyfiken på. För säkert tio år sen läste jag ett resereportage i DN om Kuopio och blev genast sugen att åka dit. Suget finns fortfarande fast jag glömt det mesta som stod i reportaget och har dåliga kunskaper om Kuopio , jag kanske skulle roa mig med att googla lite...