måndag, september 22, 2008

utan ord


Posted by PicasaPosted by Picasa
Posted by Picasa
Se flera bilder utan ord hos Pumita

21 kommentarer:

Thérèse sa...

Kunde inte välja vilken av dom här jag skulle ha med. Alla bilderna är från den lilla vackra staden Choroni i Venezuela. Där finns en av dom vackraste stränder jag sett. Playa Grande som är med på bilden i mitten. Själva staden är en liten och mysig kolonial-stad med många mysiga restauranger och små hotell. I omgivningen finns höga berg och tät regnskog med papegojor och apor i träden. Här i närheten odlas också mycket kakao och kakaon härifrån anses vara en av dom bästa i världen

Megera sa...

Ser väldigt mysigt ut....undrar just hur de kan komma fram på floden när det är så trångt?

Della sa...

Härligt, härligt!

Ninnie sa...

Det ser underbart ut. Tänk att få vara på den stranden...

Ninni sa...

Det ser inte alls dumt ut det där, ffa stranden...skulle inte alls ha något emot att vistas där ett tag.

Pumita sa...

Fina sandstränder kan jag aldrig få nog av men första bilden ser extra spännande ut.

Mia sa...

Jag längtar bort när jag tittar på dina bilder... snart flyger jag... :-)

Solvarm sa...

Hej!

Ljuvliga bilder, med spännande miljöer.

Solvarma hälsningar från Irene

Anonym sa...

Den första trånga sjögatan ser spännande ut! Underbart vacker strand1

Thérèse sa...

Megera - det syns inte så bra på bilden men det är alldeles vid mynningen av floden. Den är ganska igenväxt så båtarna går på havet men ligger förtöjda bara en liten bit in i floden och precis där kortet är tagen går en liten bro som man måste passera för att komma från staden till den vackra stranden på foto nr2

Della - Choroni är härligt en liten pärla som alla som besöker venezuela borde ta sig till. Liggger ca 15-12 mil väster om huvudstaden Caracas , man tar sig med buss eller bil till staden Maracay och därifrån med buss eller bil över bergen som är 2000 m höga och klädda med tropisk regnskog och fulla av liv. En otroligt häftig resa.

Ninni - den stranden Playa Grande var underbar , jag skulle gärna åka dit igen.

Pumita - i första svaret här skriver jag lite mer om första bilden. Choroni är verkligen en pärla , förutom stranden så är den lilla staden vacker med lugn och mysig stämning och gott om små enkla restauranger. Mycket turister men dom flesta turister kommer från Maracay eller Caracas

Mia - ja vem längtar inte bort nu när sommaren är över.... Kul att du ska iväg. Själv blir jag nog hemma även om lösa planer på kortare resor i höst och vår finns men inget bestämt än.

Solvarm - Ja , det är verkligen en ljuvlig plats. Kommer jag till Venezuela fler gånger är det ett måste att åka hit igen. Tack för dom solvarma hälsningarna , behövs så här i höstmörkret. Kram

Marianne - skriver mer om den första bilden i första kommentaren här alltså svaret till Megera. Stranden är underbar och på vardagar ganska folktom , på helgerna kommer familjer från större städer i närheten och det blir lite mer trångt.

Thérèse sa...

jag kanske ska förtydliga en sak om första bilden. Den lilla floden är väldigt igenväxt så båtarna går på havet men ligger för ankrar i den mer skyddade floden. Floden svänger vid inloppet så även om det inte syns så bra på bilden ligger havet ungefär bakom palmerna i vänstra delen av bilden. På grund av dom väldigt höga bergen så sker transporter mellan kustbyarna oftast på havet i mindre båtar som kör ganska nära kusten. Många i Choroni lever också på småskaligt fiske och odling av kakao som växer överallt i området och anses vara en av dom bästa i världen

Trebarnsmamman sa...

Jättefina bilder, men den översta är helt klart min favorit!

Thérèse sa...

Trebarnsmamman - tack , Choroni är ett väldigt mysigt ställe

barajagjohanna sa...

Värme...

Jah Hollis sa...

Tänk att en sådan fin strand samtidigt kan kännas så ödslig.

Anonym sa...

Intressant med sådana kontraster så nära varandra. Det är så härligt att se bilder och läsa om dom från från länder långt bort. Det är också ett sätt att resa!

Erik Wirdheim sa...

Jag gillar båtarna bäst. Det är ett sådant ställe som vilken västerländsk stadsplanerare som helst hade dömt ut som hopplöst, men ändå fungerar ganska bra i länder där man ännu inte kräver standardlösningar.

Thérèse sa...

Johanna - ja det längtar jag ofta efter

Jah hollis - ja fast bilden ljuger lite , så tom var sällan stranden men sällan så full heller. Tror Choroni fortfarande är lite av en hemlighet som mest den inhemska befolkningen känner till. Jag fick tipset av en kille som jobbade på mitt hotell i Caracas och ångrar inte att jag åkte dit. Man slipper i princip försäljare på stranden , fanns bara någon som sålde öl , läsk och vatten , ja även rom tror jag.

Marianne - visst är det också ett sätt att resa. Jag tycker fotokedjorna är jättekul för man får resa både i Sverige och utomlands och lär sig massor.

Erik - ha ha det stämmer nog stadsplanerare i Västeuropa hade blivit galna men i Sydamerika funkar det. Vet inte hur säkra båtarna är dock. Åkte inte till någon by i närheten av Choroni med båt men har åkte såna mindre båtar på Lago de Atitlan i Guatemala och det kändes väl inte helt säkert fast ändå ok. Frågade efter flytväst till barnen men möttes av skratt och förvånade blickar.

Anonym sa...

På stranden brukar finnas killar som går runt med frigolitväskor fyllda med isbitar och ölflaskor. Topp och det var billigt. Många inhemska semesterfirare där och det finns billiga hostal och så var bananerna billiga och goda.

Mimo sa...

Oj, det var många fina bilder på en gång. Förstår att det var svårt att välja.

Nå, om jag fick välja så hade jag gärna befunnit mig på stranden i mittbilden just nu...

Thérèse sa...

Anonym - ja det stämmer man kan köpa ett antal öl eller läsk som ligger i en frigolitväska full av is. När man druckit upp kommer försäljaren och hämtar väskan. Många familjer på stranden har också med egna frigolitväskor med matsäck. Så mycket frigolitväskor har jag inte sett på någon strand sen jag var barn. Stämmer att bananerna är goda och billiga precis som arepas och det finns många billiga men mysiga små hostal där man kan bo.

Mimo - där hade jag också gärna befunnit mig