onsdag, september 03, 2008

ordlös onsdag - MerlionFler ordlösa bilder hos Boella

13 kommentarer:

Thérèse sa...

Merlion är statyn som sprutar vatten på bilden. Det är en korsning mellan lejon och fisk (eller kanske sjöjungfru) ordet är en blandning av engelskans ord lion och mermaid.

Merlion är symbolen för staten Singapore och i staden finns flera statyer och fontäner med den här figuren. Jag har ett inlägg om Singapore i huvudet , förhoppningsvis kommer det upp på bloggen snart.

Della sa...

Jag tyckte väl jag kände igen det. Jag blev lite bortkollrad av rubriken först för jag läste den inte som det engelska merlion utan med den fransk betoning :) Det blev helt fel.

Trebarnsmamman sa...

Härlig skyline med ett merlion i förgrunden.

♥ LottaM ♥ sa...

Där har jag oxå varit - snyggt foto. Ha en fin dag!

Thérèse sa...

Della - med fransk betoning blir det lite fel. Kul att ni verkar vara en del som känner igen merlion.

Trebarnsmamman - visst det är verkligen Singapore med skyline av skyskrapor och statens symbol , melion, i förgrunden

Lottam - visst är Singapore fint men också en aning märkligt och speciellt. Jag tänkte försöka beskriva det i ett inlägg. Har det mesta klart i huvudet så det borde komma upp snart.

Johanna sa...

Vad tycker du om att åka till Spanien i månadsskiftet oktober-november? Jag är mest inne på Barcelona, men framförallt Málaga och även Madrid finns i tankarna.

Är det kallt i Spanien då? Är det ändå mycket turister? Hur är utelivet? Jag vill inte åka och uppleva mitt favoritland i ett öde tillstånd, då är jag rädd att jag blir besviken!

Tack för allt. :)

Sara sa...

Merlion var en ny figur för mig... ;-)

Pumita sa...

Jag har aldrig hört talas om Merlion. Kul att lära sig nåt nytt. Häftiga rascacielos!

Thérèse sa...

Johanna - jag tycker det låter som en bra tid att åka till Spanien. Det är inte så hett utan man orkar gå runt och titta och shoppa. Men dagarna kan ändå vara behagligt varma och soliga med temperaturer runt 20 grader. På kvällen behövs nog en jacka. Utelivet i Madrid och Barcelona är alltid hektiskt. Madrid kallas ju staden som aldrig sover p.g.a sitt intensiva uteliv. Så där kan du festa loss hela natten oavsett årstid eller veckodag om du har lust. Jag tror samma sak gäller även för Malaga för det är en så pass stor stad. Jag tror det är mer i dom mindre orterna runt staden man märker att turistsäsongen är över och vissa ställen bommar igen. Jag har haft otroligt sena och roliga partynätter i Malaga i februari. Så just att utelivet ska vara dåligt någonstans behöver du knappast oroa dig för. Det är också ännu inte vinterkallt utan du kan äta lunch utomhus i t-shirt en solig dag. Alla tre städerna är trevliga men ganska olika så jag kan inte råda dig vilken du ska välja men har du inte varit i någon av dom tycker jag du ska resa dit och upptäcka en ny spansk stad.

Thérèse sa...

Sara och Pumita - Merlion var ny för mig också innan jag kom till Singapore. Där ser man den på flera ställen och på ön Sentosa utanför staden finns en 20 meter hög Merlion som syns från en stor del av ön.

Marianne sa...

Den var ny för mig med. Har tyvärr aldrig varit i en delen av världen. Men nån gång ska jag väl komma dit.

christel sa...

Jag känner igen den - merlionen alltså :) Det var inte så länge sen jag var i Singapore och såg statyerna lite här o var. Jag tror jag skrivit lite om Singapore för kanske ett år sen i min blogg, men om du skriver nåt kanske jag blir inspirerad att skriva mer om staden också..

Thérèse sa...

Marianne - Singapore är fint men inget måste , jag tycker det finns roligare ställen i den delen av världen även om jag gärna skulle åka tillbaka

Christel - förhoppningsvis kommer inlägget om Singapore ikväll eller imorgon. Beror på hur trött jag är men det bör inte ta så lång tid för jag vet ungefär vad jag ska skriva.