tisdag, september 02, 2008

Spanien-länkar

Eftersom jag regelbundet skriver om Spanien här på bloggen så tänkte jag skapa en länklista med Spanienlänkar. Den finns under listan med bloggar jag länkar. Jag tänkte då på sidor med allmän information om Spanien och det spanska språket. Jag har redan en hel del bloggar länkade som skrivs från Spanien eller Latinamerika eller som handlar mycket om den spanskaspråkiga världen även om inte skribenten just nu befinner sig där. Helst vill jag ha länkar med information på svenska för alla som är intresserade av Spanien kanske inte kan läsa spanska. Justnu har jag länkat Spanorama som är en organisation som ger kurser i spanska språket och håller föredrag om den spanskspråkiga världen. Samt Sydkusten som är svenskarnas egen lokaltidning på Costa del Sol i södra Spanien. Jag tar tacksamt emot tips på fler länkar.

Jag är ingen expert på Spanien utan det jag skriver här är mest upplevelser , intryck , vardagsliv , kulturkrockar, funderingar och liknade ganska lättsamma saker. Vill man ha mer ren fakta så rekommenderar jag i första hand en fakta-bok. En av mina favoriter är Spanien - sol och skugga av Thomas Gustafsson en mycket intressant och heltäckande bok om Spanien skriven av en kunnig författare. Jag ser mycket fram emot hans bok om Spaniens historia (vilket tas upp i dom första kapitlen i Spanien sol och skugga också) som kommer i början av nästa år. Thomas Gustafsson bloggar även om Spanien och länk till hans blogg finns i min länklista under rubriken Sköna bloggar. Eller klicka här för att komma direkt till hans Spanien-blogg.

För den som vill läsa nyheter på spanska kan jag rekommendera El Pais och El Mundo som är dom två största nyhetstidningarna i Spanien och båda har bra web-sidor. Den första är socialdemokratisk till färgen och den andra konservativ men så stor är inte skillnaden mellan dom att man tänker på det när man läser nyheterna.

3 kommentarer:

AnneliH sa...

Jag brukar också leta efter sidor på spanska och läsa så mycket jag kommer åt...har även försökt mig på att få igång ett forum på http://canary.user.se/ men det är inte så många som vill prata med mig tyvärr...

Thérèse sa...

Annelih - då måste jag kika in på ditt forum. Tyvärr har jag dålig koll på Kanarieöarna för där har jag inte varit men kanske , kanske dröjer det inte alltför länge innan jag kommer dit. Har faktiskt en spansk kompis i Las Palmas jag skulle vilja besöka

Anonym sa...

Hej
En ny resurs för språkträning
H C Andersens sagor upplästa på spanska med synkroniserad text och svensk översättning.
Besök www.thomasb.eu
Thomas Börjeson