fredag, september 19, 2008

filmen Flyga drakeJag skrev nyligen om boken A Thousand Splendid Suns av Khaled Hosseini. En helt fantastisk bok som jag verkligen fastnade i. Såg nyligen att den finns på svenska med titeln Tusen strålande solar. Khaled Hosseini har även skrivit boken Flyga Drake som jag länge tänkt läsa. Har inte kommit till skott med boken än men såg filmen igår. Helt fantastisk film , otroligt gripande , vackra vyer och bra skådespelare. Kan verkligen rekommenderas. En film som berör en otroligt mycket.

Ska nog ta och köpa boken i pocket för jag har en kompis jag brukar byta pocket-böcker med och har inte hon läst den så måste jag absolut se till att hon gör det. Vet inte om det är dumt att se filmen först och läsa boken sen fast jag har känslan av att det ofta är bättre än att göra tvärtom. Khaled Hosseini har bara skrivit dom här två böckerna men han är en av dom bäst säljande engelskspråkiga författarna just nu så han kommer säkert med fler böcker. Att han skriver på engelska beror på att han är född i Kabul men lämnade Afghanistan som barn och har sen dess bott i USA. I fortsättningen kommer jag att vara som en hök på hans böcker varje gång han kommer med något nytt. Läste att Tusen strålande solar också ska bli film men den har inte börjat spelas in än så det är oklart när den kommer upp på biograferna.

8 kommentarer:

Sara sa...

Jag har tusen strålande solar som ljudbok, (praktiskt i bilen, eller på promenad) men inte gett mig på den än. Måste göra det!

Thérèse sa...

Sara - Ja det måste du absolut!

barajagjohanna sa...

Jag har inte sett Flyga drake, men har däremot läst boken. Jättebra verkligen! Vill absolut se filmen. Och Tusen strålande solar har jag hört massor av positivt om - så den måste jag också läsa. Men det får väl... eh... bli till nästa sommar. ;)

Thérèse sa...

Johanna - Se filmen! Du MÅSTE bara läsa Tusen strålande solar. Jag läste ut den på ett par dagar och då läste jag den på engelska. Kanske har du inte så mycket över julen att du hinner då. Vet själv att det kan vara knepigt att hinna läsa skönlitteratur i den utsträckning man skulle vilja när man pluggar.

nina sa...

Både filmen och boken Flyga Drake är verkligen jättebra! Det gör inget att du sett filmen före du läser boken för boken kommer ge så mycket mer!

Jag var faktiskt glad över att ha läst boken först för det gav mig mer bakgrundsinfo när jag såg filmen och jag verkligen förstod handlingen.

Sen följer inte filmen boken helt så du kommer nog få en del överraskningar när du läser den. Och att läsa boken blir ju som att återse gamla bekanta och lära känna dem bättre. :-)

Tusen strålar är också fantastisk (jag slukade den också på två dagar på engelska), ska bli kul att se den filmen när den väl kommer.

Thérèse sa...

Nina - det är sant att det kan vara bra att ha läst böcker före man ser en film p.g.a att man får mer bakgrundsinfo. Din kommentar gjorde mig väldigt sugen på att läsa Flyga drake . Kollade på biblioteket men den var utlånad och 11 personer stod på kö. Fast en pocket är ju inte dyr att köpa.

Pumita sa...

Jag har slukat båda böckerna men inte sett filmen. Har bestämt mig för att inte se den eftersom jag vill behålla min egen bild. :)

Thérèse sa...

Pumita - jag förstår dig för jag har ofta tänkt likadant när böcker jag tyckt om blivit filmer. Fast filmen är otroligt bra så jag tycker du ska tänka om och se den.