tisdag, september 16, 2008

kaffe

Eftersom jag är en hängiven kaffedrickare kan jag inte låta bli att dela med mig av den här bilden som jag fick i mailen häromdagen. Det är en gammal reklamaffisch som väl riktar sig till alla som gnäller över att kaffe håller dom vakna.När jag ändå skriver om kaffe kan jag inte låta bli att ta med den här söta kaninen som jag hade med på bloggen i oktober förra året. Jag är en sån kaffedrickare som varierar mig lite. Ibland har jag mjölk i kaffe och ibland dricker jag det svart. Jag dricker lika gärna en latte som en svart espresso det varierar vad jag är sugen på. På morgonen eller åtminstone tidig förmiddag brukar jag behöva minst en kopp kaffe helst två för att vakna och komma igång ordentligt.

14 kommentarer:

niklas (fd Hans Ångest) sa...

Ursäkt mig nu, men... - vad är din definition på "tidig förmiddag" samt "komma igång ordentligt"?

Ty att sova - även om det inte är djupsömn - är enligt mig inte att vara särdeles aktiv...

Thérèse sa...

Niklas - ha ha är mina morgonvanor intressanta? Jag äter frukost med mina barn mellan 7-7.30 varje morgon. Min son åker hemifrån 7.30 och dottern går jag med till hennes skola straxt före 8 , hon måste vara där senast 8.15 varje dag. Har jag inte druckit kaffe då brukar det bli minst en kopp innan 10-11 iallafall fast just idag blev det inget kaffe förrän runt 12 och te till frukosten. Jag gillar te och kaffe lika mycket , det beror på humör vad jag för tillfället är mest sugen på.

Lisa sa...

Älskar kaffe, men det MÅSTE vara med massor av mjölk! Latte el. liknande. Har dock fått höra att jag dricker "mjölk smaksatt med kaffe" :)

Pumita sa...

"You can sleep when you´re dead!"

Haha, så har jag levt länge... men det straffar sig till slut. Viss morgonar (hur stavar man det egentligen?) är jag mer död än levande! Men med en mugg kaffe leder livet med 2-1 igen. ;)

barajagjohanna sa...

Jag dricker ju inte kaffe, men te... ååååh så gott. Ibland önskar jag dock att jag gillade kaffe och kunde bli pigg. Typ nu när jag sitter och läser bok inför en hel dags föreläsning imorgon.

Nejma sa...

Hej hopp!

Ville bara meddela lite snabbt att jag är tillbaka på nätet igen!!! HURRA!!!

Kram,
Nejma

Anonym sa...

Lisa, det där är som att säga att man älskar vin men det måste vara massor med fruktsoda i ...

Thérèse sa...

Lisa - jag känner flera som är som du , själv gillar jag visserligen latte men inte jämt vill gärna ha kaffet svart ibland också.

Pumita - ha ha , det är sant vissa morgonar är man mer död än levande men efter 1-2 koppar kaffe så återvänder livet ;) Gillade verkligen postern , fick den i ett mail av en kompis så det här inlägget var bara en ursäkt att få med den här.

Johanna - det är faktiskt väldigt bra med kaffe. Man blir snabbt piggare än av te. Suveränt när man sitter och pluggar. Jag drick väldigt gärna och ofta te också och tycker inte det har lika påtaglig uppiggande effekt. Dessutom är kaffe gott!

Nejma - HURRA! Du har varit saknad , kul att du är tillbaka.

Anonym - ha ha , du har en poäng där. Personligen har jag lite svårt för när det blir mjölk smaksatt med kaffe men jag har kompisar som dricker det så.

Sara sa...

Oh, kaffe... Precis vad jag behöver nu. Med mängder med mjölk, givetvis; en lait au café! ;)

Thérèse sa...

Sara - en café au lait eller cafe con leche är inte fel fast jag gillar kaffet svart också. Brukar variera mig lite där.

Anonym sa...

En kalv lägger på sig runt 35 kg per månad. Tänk på det alla ni som surplar komjölk!

Thérèse sa...

Anonym - jag tror du har en poäng där. Det är inte så naturligt och kanske inte helt bra att dricka andra däggdjurs mjölk. Själv är jag inte så förtjust i mjölk , använder det ibland i kaffe men det är allt. Jag är inte påläst alls på området om mjölk är nyttigt eller ej men känner mig lite skeptisk till komjölk även om jag inte avstår från det , inte helt iallafall.

Mimo sa...

Kaninen var riktigt söt, nästan synd att förstöra den genom att dricka upp.

När det gäller engelskt eller ännu mer amerikanskt kaffe kan jag säkert dricka två stora muggar utan minsta problem att somna ;)

Thérèse sa...

Mimo - jo det är sant , den är nästan lite för söt att dricka upp. Amerikanskt kaffe kan man dricka nästan hur mycket som helst av utan att bli för pigg ;) Det engelska är kanske inte riktigt lika illa eller så har jag bara glömt...