måndag, september 08, 2008

utan ordPosted by Picasa


Läs mer om bilderna och utställningen här

Se flera bilder utan ord hos Pumans dotter

19 kommentarer:

Della sa...

Aha, ansiktet är uppbyggt av en massa ansikten. Fantastiskt.

Sarah sa...

Wow riktigt häftigt ;O)

Pumita sa...

Den är sanslöst fin! :)
Hur gick det förresten, fick du reda på om utställningen visas i Stockholm?

Thérèse sa...

Della - den var riktigt häftig även om utställningen är sorglig. Den handlar om alla kinesiska flickor mellan 0-4 år som varje dag dör p.g.a dom är flickor i aborter , av vanvård och annat. I snitt dör varje dag 3200 flickor på det sättet i Kina så ansiktet är uppbyggt av 3200 små individuella ansikten.

Sarah - häftig men som sagt sorglig också , läs ovan eller klicka på länken

Pumita - jo jag pratade med min kompis och hon visste inte mer än att den skulle resa runt i Sverige resten av året. Men utställningen har varit populär och konstnären bor i Stockholm så det är inte omöjligt att den kommer att visas där igen men först nästa år i så fall. Nu är det Kalmar , Jönköping och Luleå som ska ha den under hösten. Jag säger till om jag hör något mer. Konstnären är en favorit för min kompis som är keramiker.

rajson sa...

Som kvinna och mor till två fantastiska döttrar(ska väl alla mammor tycka) blir man oerhört berörd.
Ett sådant verk säger mer än långa romaner.Finns det någon kultur där det är tvärtom?

Thérèse sa...

Rajson - jag är också mamma till en underbar flicka (och en pojke) och visst kanske man blir extra berörd då. Jag känner inte till någon kultur där det är tvärtom. Tyvärr är det inte bara i Kina flick-foster aborteras bort och man vill hellre ha söner än döttrar. I många delar av världen anses en dotter vara en börda och ekonomisk belastning men en son är tvärtom.

Ninnie sa...

Vacker och originell bild, och så sorgsam och hemsk, när man läser texten i länken.

Pumita sa...

Tack, amiga! Jag har lite svårt att hinna med att åka till Jönköping eller Luleå i höst. ;)

Anonym sa...

Verkligen fin bild! Och som sagt sorglig. Den berör oerhört.

Thérèse sa...

Ninni - ja visst är den vacker men sorgsam. konstnären hade också gjort en "terrakotta-arme" av små flickor.

Pumita - da nada , yo se , men som sagt nästa år kanske den visas i Stockholm igen. Jag ska säga till om jag hör något och du kan ju hålla utkik China Girl heter utställningen och konstnären heter Maria Ängquist Klyvare.

Mariannelostinline - Ja hela utställningen med alla texter till bilderna berörde oerhört. Kan rekommenderas om någon har möjlighet att se den.

Ingrid sa...

Jag har sett den här bilden förut någonstans, den är verkligen fascinerande.

Sandbarnet sa...

Helt underbar idé och ett vackert gestaltande. Om jag bara hade befunnit mig LITE närmare norra Sverige eller Sverige helt enkelt sa kanske. Ska kika på info om utställningen imorgon : )

Thérèse sa...

Ingrid - jag den är fascinerande , vacker och sorgsam

Sandbarnet - det var nästan två år sen jag såg utställningen , den var väldigt bra , vacker , sorglig och tänkvärd. Kan verkligen rekommenderas om du skulle ha möjlighet att se den någon gång.

Ninni sa...

Verkligen sorgligt är det...man får vara glad att man inte är född i "fel" land. Men konstverket som sådant är fantastiskt!
Ja, du har helt rätt, Niemayer är involverad i huvudstaden Brasilia också. Han är verkligen produktiv.

Erik Wirdheim sa...

Thérèse,

Precis när jag hade hunnit tänka tanken att "där är ju de där spännande bilderna igen", förstod jag att det var hos dig jag hade sett dem. Storyn bakom är verkligen skrämmande.

♥ LottaM ♥ sa...

Wow vilken häftig bild, snyggt. Ha de gott!

Kraxpelax sa...

I morgon går välden under.

http://www.expressen.se/1.1293738

Ja, vad var det jag sa.

:o)

Lûzgannon. Den OFELBARA bloggen!

Thérèse sa...

Ninni - ja visst är det sorgligt. Men ett fantastiskt konstverk. Niemayer gör ganska speciella saker men jag gillar honom. Han har verkligen varit produktiv men han har också haft många år på sig.

Erik - jo bilderna var ju med här på bloggen för bara en vecka sen. Kanske lite tidigt att återanvända dom men jag tänkte att många som kommer hit när det är fotokedja kanske inte hittar hit annars.

Lotta - tack , ha det gott du mera

Kraxpelax - det tror jag inte , halva dagen har redan gått utan att jag märkt tendenser till undergång dessutom har jag saker planerade både i helgen och nästa helg så världen år gå under en annan gång.

Wickans värld sa...

Snygga bilder, men bakgrunden till dem är hemsk. Tänk att döttrar / flickor inte är något värda där. Det pågår mycket hemskheter världen runt!