söndag, september 21, 2008

gissa staden

Jag har inte haft någon gissa staden här på bloggen sen i våras. Så nu kör vi. Inser att det här inte är helt lätt att gissa på den här bilden så ni ska få några ledtrådar. Det är en vacker spansk kuststasd som befolkningsmässigt är större än Malmö men mindre än Stockholm. För dom som följde min gamla blogg när jag bodde i Madrid kan jag ge ytterligare en ledtråd. Mannen var här på konferens några dagar. Jag och barnen var med men och hade det mysigt på stranden. Fast ska jag vara ärlig är jag osäker på om jag skrev så mycket om det men tror att jag nämnde det i ett inlägg om staden.

14 kommentarer:

Anders sa...

Jag tycker det ser ut som Alicante. Är det det?

niklas (fd Hans Ångest) sa...

Plaza de Cubador?

Pumita sa...

Min första tanke är Málaga men det är det säkert inte... det kanske ligger nånstans inte så långt ifrån Madrid... eller inte... kanske Barcelona... äh, har svårt att bestämma mig... jag får dra till med nåt... ok, jag säger Bilbao. Sådetså.

Thérèse sa...

Kul att ni gissar , jag hoppas få lite fler gissningar så jag väntar lite med svaret.

Niklas - var ligger Plaza de Cubador? Låter som en cubadorisk plats. Cubador?

Anonym sa...

jag gissar Valencia....

niklas (fd Hans Ångest) sa...

Plaza de Cubador ligger i hjärtat av provinsen Cubador.

Lena sa...

Barcelona

Thérèse sa...

jag lägger upp bilden med svar på ordlös onsdag. Så kom gärna med gissningar. Kan säga att det inte är Plaza Cubador eller provinsen Cubador , vad den nu ligger. Har aldrig hört talas om platsen...

Pumita sa...

Nu har jag bestämt mig: det måste vara Barcelona och Las Ramblas. Säg att det är så, snälla! ;)

Thérèse sa...

Pumita och Lena - eftersom du ber så snällt , nej det är inte Barcelona men kom gärna med fler gissningar..

niklas (fd Hans Ångest) sa...

Provinsen Cubador är ett till arealen ytterst litet furstedöme med visst, i realiteten marginellt, självstyre. Beläget i Andorra.

Thérèse sa...

Niklas - ja då bör det vara litet för Andorra är en väldigt liten självstyrande provins. Ligger högt upp i bergen så det finns inte så mycket palmer som på bilden. Min vän från USA sa att cubador ibland används på am.engelska för kubanska cigarrer.

niklas (fd Hans Ångest) sa...

Jaha, ser man på... Ja, ord kan ha flera innebörder!

Thérèse sa...

Niklas -där ser man , jag ska snart avslöja var bilden är tagen. Det rätta svaret är inte Cubador men det finns här bland dom som gissat.