måndag, september 15, 2008

utan ord

Posted by Picasa


För recept och lite fakta om arepas kika här Om man gör areps till fler än 1-2 personer så fördubbla receptet.

Fler bilder utan ord hos Pumita

15 kommentarer:

Thérèse sa...

Venezuelas nationalrätt arepas , avokados som ska bli guacamole och te i en mugg från Caracas. Fixade bilden efter att ha bakat arepas i söndags , det var verkligen enkelt och blev jättegott så det kan rekommenderas.

Pumita sa...

Mm, vad gott! Jag är inte så huslig av mig men det där måste jag bara testa. Är det avokadon du har där bakom?

Pumita sa...

Halvblind är jag också... det var ju precis det du skrev... om aguacates alltså.

Ninni sa...

Oj vad gott det verkar vara! Absolut något jag ska prova. hemma i Sverige brukar jag baka eller köpa pitabröd men de finns inte så lätt tillgängliga här i Brasilien. dessutom är de flesta brödsorter alldeles för mycket sötade.
Tack för receptet!

Erik Wirdheim sa...

Thérèse,

Kände mig nästan avundsjuk på att du besökt ett land där de odlar avokado, men förstår jag allting rätt nu så är bilden tagen i Sverige. Hm, där sjönk värdet något... Roliga papegojor!

Thérèse sa...

Pumita - jo det är avokados , bilden är lite arrangerad för bloggen med te i muggen jag köpte i Caracas och det skulle ha varit guacamole med men avokadosen hann inte mjukna , kanske i morgon eller på onsdag. Testa receptet för det är både gott och mycket enkelt man behöver inte vara huslig alls.

Ninni - det är jättegott , jag har inte varit i Brasilien men jag tycker som du att många brödsorter i Latinamerika är väl söta.

Erik - jo bilden är tagen i mitt kök i Uppsala i söndags. Så visst inte lika kul som om den hade varit tagen i Venezuela. Har förutom Venezuela besökt Mexico och en del länder i centralamerika där det växer avokados. Ofta mycket större än dom vi har här. Under dom månader jag var i mexico åt jag säkert avokado eller guacamole flera gå¨nger om dagen

Anonym sa...

nej men!!Yessss!!!nu har det bakats i helgen!!!Vad roligt!Hoppas de blev lika goda som de i Venezuela...Vi handlade i helgen och såg att det såldes "Harina pan" som bara den...jätte roligt!Imorn blir det säkert lite bilder som jag lovade!

Della sa...

Vad bra med brödtips. Det ska jag prova!

Thérèse sa...

Mandy - jo jag bakade i söndags och åt massor både söndag måndag och till frukost idag. Nu är det väl dags att baka nya. Goda blev dom men det är inte samma känsla att äta dom i ett kök i Sverige som på ett torg eller en karibisk strand i Venezuela. Ska kika på din blogg , kan ju titta på bilderna och klarar att läsa en del franska men förvänta dig inte kommentarer för skriva på franska kan jag absolut inte

Della - Prova det är jätte-enkelt, gott och ger verkligen känslan av Sydamerika

Nadia sa...

Dom set goda ut, och fin form har du fått till också :)

Per sa...

Jag är inte så extremt förtjust i avocado (som jag trodde hette advokato förr), men i Mexico brukade jag äta en god frukost, som bestod av kaffe och torta, en stor rostad dubbelmacka, med olika inehåll. Jag fick en skiva av avocado som var enorm, en avocado var ungefär som en honungsmelon! sen kunde det vara lök, stekt kött eller fläsk eller nåt annat i också och kanske lite majonäs, samt givetvis tabasco och lime.

Anonym sa...

Jag älskar avocado i vilken form som helst. Det där brödet verkar spännande. Ska prova!

Thérèse sa...

Nadia - tack , dom var väldigt goda , ska göra fler snart

Per - en mexikansk torta med avokado , majonäs och lite grönsaker är en fantastisk frukost. Torta är väldigt mexikanskt tror inte det används i andra spanskspråkiga länder när man pratar om smörgås.

Marianne- tycker absolut du ska prova för det är så enkelt och blir gott. Jag är likadan älskar också avokado i alla former. Gjorde guacamole i går och det var hur gott som helst , har ganska mycket kvar så det blir sånt idag också.

Anonym sa...

nuså...nu finns det arepas bilder på min sida!!!Men inte så snygga som dina!

Thérèse sa...

Mandy - jag har varit inne och kikat , fina arepas. Jag ska absolut göra fler någon dag. Mycket harina de arepas kvar i påsen