måndag, september 29, 2008

reklam eller inte?

För några dagar sen fick jag ett mail från någon firma som ville att jag skulle ha reklam på min gamla blogg. Den finns visserligen kvar på nätet men jag tror knappast den har så många besökare för jag har inte skrivit där på 1.5 år. Då och då har jag fått mail om att ha reklam på bloggen. Det är inte av någon princip jag inte har det utan mer för att med mitt blygsamma antal läsare tror jag inte det skulle ge så mycket pengar. En annan nackdel är att jag med reklam kanske skulle känna mig mer tvungen att skriva oftare och inte som nu bara strunta i bloggen när jag känner att idéerna tryter och lusten att blogga minskar.

Skulle jag ha reklam på bloggen vill jag också tjäna något mer än en extra fika i månaden. Jag vet inte exakt i kronor var min gräns skulle gå. Jag aldrig tänkt på min blogg som ett sätt att tjäna pengar och skulle inte vilja ha bloggen som yrke men ett extra tilskott på en tusenlapp eller två i månaden skulle jag troligen inte säga nej till. Fast som sagt ska man lyckas tjäna så mycket bör man nog ha betydligt fler läsare än jag har. Så min blogg fortsätter nog vara reklamfri även i framtiden.

Det vore kul om någon som tjänar pengar på sin blogg skulle kunna berätta hur ni gör och ungefär hur mycket ni tjänar. Så vore det kul att höra andra åsikter för eller emot reklam på bloggar och varför ni har valt att ha eller inte ha reklam på era bloggar.

3 kommentarer:

Sara sa...

Jag gillar inte snacket om att man säljer ut sin blogg för att ha annonser på den. Annonser i kanten har aldrig stört mig på bra bloggar, det som stör mig är däremot när bloggaren helt uppenbart är betalad för att smyga in reklamen i blogginläggen... Men det händer nästan bara i modebloggar.

Thérèse sa...

Sara - jag tycker inte heller att man säljer ut sin blogg med reklam. Fast jag skulle inte göra reklam för vilka företag som helst eller vilken typ av verksamhet som helst. Nu tror jag knappast det blir aktuellt med reklam på min blogg. Ska det ge några pengar så bör man nog ha fler besökare än jag har. Det känns inte lönt att hålla på med annonser om det bara ger några tior i månaden. Jag har nog inte stött på fenomenet med att smyga in reklam i blogginlägg men jag läser nästan aldrig modebloggar. Håller med om att det är irriterande och dessutom tror jag inte det är lagligt. Har man reklam någonstans ska det framgå att det är reklam och inte smygas in.

Thérèse sa...

Sara - en sak negativ sak som jag tror jag skulle kunna känna om jag la in annonser på bloggen är att jag måste blogga. Så länge det är kul (vilket det oftast är) så är det inga problem. Men ibland har jag ingen lust , vill jag ha en paus eller sluta blogga skulle det kännas svårare med annonser tror jag. Fast någon längre bloggpaus eller sluta har inte varit aktuellt än.