söndag, juni 01, 2008

hundpizza?

Alla har väl säkert någon gång ätit på ett sunkigt ställe där det inte kändes helt okey att äta. Maten kanske inte smakade så där fantastiskt. Kanske var den också så sunkig att man funderade vad det var man åt egentligen. Den som äter kött kan börja fundera på vad det är för kött och få känslan av att det måste var från något djur man aldrig tidigare ätit.

För några år sen satt jag i en bil i Göteborg med en kompis. Hon var sugen på en kebab och stannade vid ett ställe där ingen av oss varit tidigare. Ett riktigt sunkigt ställe. Bakom disken sprang ett litet barn endast klädd i blöja. Så där väldigt rent och välstädat kändes det inte heller men min kompis beställde en kebab. Han som jobbade där tog upp något slags kött ur en låda och la det på stekbordet. Under stekningen smälte köttet och blev som en sorts sås. Det här hällde han i hennes kebab. Hon åt men sa att den smakade en aning märkligt.

Posted by Picasa


Det här är en dålig bild på en bit av en pizza som en annan kompis köpte i Göteborg för 5-6 år sen. Kompisen påstod att den smakade märkligt och att han troligen inte tidigare hade ätit kött från det djuret som var på pizzan. Vad det nu var för kött. Dom som smakade lyckades aldrig klura ut varifrån köttet kom men förslag på hund , grävling och bäver kom upp.

2 kommentarer:

70-tals Per sa...

Jo, jag har nog ätit s.k. "hundpizza" eller om det var grävling också. Klart skum, vild smak på köttet. Det blev ju inte bättre av att pizzerian låg vid en motorväg med skog som omnejd...

Men angående mysko pålägg så tycker jag nog exempelvis potatismos på pizza verkar rätt vidrigt. Varför inte pepparotsgädda?

Thérèse sa...

Per - menar du att man ska ha pepparrotsgädda på pizza? Ja varför inte. Fast själv känner jag mig lite skeptisk till att äta gädda men det kanske bara är fördomar. Håller med om att potatismos på pizza känns en smula underligt. Jag är tveksam till den kombinationen.