onsdag, juni 04, 2008

Toledo och en blomma

Jag tycker alltid det är svårt att välja vilken bild jag ska ha med på ordlös onsdag. Ofta tvekar jag mellan några stycken. Den här gången ville jag ha med en av dom mest kända turistvyerna över Toledo. Alla turister letar sig dit och tar bilder över staden. Toledo är en otroligt vacker stad som är proppfull av historiska minnesmärken. Staden är också ganska liten och liten och lagom att promenera i. Är man i Madrid och ska göra en utflykt är Toledo ett väldigt bra val. Trots att staden är full av turister är det verkligen en pärla man inte bör missa om man är i närheten. Det är en av mina spanska favoritstäder. Toledo ligger ungefär en timmes resa med tåg , buss eller bil söder om Madrid. Är väldigt vackert och intressant och där finns mycket att se. Som vanligt går det att klicka på bilden för att se den större.

Posted by Picasa


Mitt andra val av bild är en närbild på en blomma som en fotointresserad kompis i Madrid har tagit. Jag tycker att bilden är väldigt häftig och har fått tillåtelse av min kompis att använda den. Även den kan man klicka på och se i större format.

Posted by Picasa

6 kommentarer:

Sara sa...

Häftig närbild, och vacker vy över Toledo!

Thérèse sa...

Sara - visst är närbilden häftig. Jag gillar den verkligen. Toledo är väldigt fint så missa inte det om du är i trakten!

Niklas (fd Hans Ångest) sa...

Skulle inte onsdagenn bilder presenteras utan ord?

Thérèse sa...

Niklas - onsdagens bild är den nedanför , dom här som inte fick vara med fick ett vanligt inlägg och då kan jag svamla på precis hur mycket jag vill.

christel sa...

Vilken speciell bild på blomman! Jag tycker också det är svårt att bara välja en bild till ordlös onsdag - det finns ju så många! Söt Pelle Svanslös - den har jag aldrig sett i verkligheten.

Thérèse sa...

Christel - bilden jag har tagit sitter vid Carolina Redivia/Slottsbacken på övre slottsgatan nära Åsgränd finns även en till nära Pelle Svanslös hus som ligger på Dag Hammarsköldsväg mellan Norbyvägen och Akademiska sjukhuset. En knepig sak med alla mina bilder från Madrid är att det oftast är något barn på dom. Jag är inte så pigg på att ha barnen här på bloggen och lägger jag ut bilder på vänner och andra skulle jag absolut fråga men det har inte hänt än. Inser att jag snart borde ge mig ut och resa om inte alla mina ordlösa ska komma från Uppsala. Är eventuelltpå väg till Paris , får se när det blir. Annars dåligt med resor just nu. Kanske Skåne snart... och Stockholm så klart. Jag gillar också blomman min kompis har fotat i en park i Madrid