tisdag, juni 24, 2008

radioprogram om Frankrike

Fler frankofiler än jag verkar ju hitta den här bloggen ibland. Så jag tänkte tipsa om ett radioprogram jag hörde igår. 42 minuter om Frankrike. Om kindpussar , skillnaden mellan svenskt och franskt affärsliv , Sarkozys syn på religion och mycket mer. Det var i det programmet jag hörde Carla Brunis sång Quelqu'un m'a dit som jag blev lite förtjust i. Svenskar som bott större delen av sitt liv i Frankrike var med och pratade. Det går att lyssna på i efterhand på webben och kan rekommenderas. Lyssna här

6 kommentarer:

Linda sa...

Just det där tycker jag är väldigt spännande, jämförandet mellan olika kulturer och hur de tar sig i uttryck. Det är också ett utomordentligt sätt att hålla sig "fördomsfri" (i den mån det går) och ständigt öka sin förståelse och sin kunskap om både sig själv och andra.

Hanna sa...

Det där låter ju jätteintressant! Jag skall se om jag hinner lyssna på det i kväll.

Sara sa...

Oj, kul tips! Det ska jag lyssna på... i hängmattan om det inte vore för att regnet öser ner och solstolarna blåser bort... ;)

Thérèse sa...

Linda - jag håller helt med jag tycker också sånt är väldigt spännade. Det här programmet som jag av en slump råkade höra när jag hade radion på mobilen på och cyklade var riktigt bra , spännande och roligt.

Hanna - Det var verkligen intressant och rekommenderas. Hinner du inte lyssna ikväll så tror jag det ligger kvar på radions hemsida i minst en månad.

Sara - oj har ni så trits väder. Här är det ganska blåsigt men inte kallt och solen skiner. Tycker absolut du ska lyssna på det för det var verkligen intressant och en slump att jag råkade höra det. Dessutom spelas en låt av Carla Bruni Sarkozy , bara det ;)

barajagjohanna sa...

Tack för tipset. Jag ska lyssna efter Allsång på Skansen! :)

Thérèse sa...

Johanna - det tycker jag absolut du ska göra.