onsdag, juni 18, 2008

Cordoba-pussel

Jag har alltid svårt att välja bild till ordlös onsdag. Den här vackra bilden från Cordoba i södra Spanien hade jag tänkt ta med men sen blev det Tokyo istället. Om någon är nyfiken på bilden och har gått om tid får ni gärna pussla ihop den. Jag blir mycket imponerad om någon orkar och lyckas lägga pusslet. Jag har inte försökt själv.

Men för den som är sugen finns pusslet här (längst ner på sidan)

6 kommentarer:

Thérèse sa...

Jag provade och fixade pusslet så då borde någon mer göra det. Fast helt lätt var det inte. Som sagt blir jag väldigt imponerad om någon lyckas lägga det.

Pumita sa...

O shit! Sorry, jag brukar inte svära men när jag såg alla bitarna pluppa upp... det där går aldrig, tänkte jag. *asg*

Pumita sa...

Och jag har iaf varit i Córdoba. =)

Thérèse sa...

Pumita - jag förstår dig;) Men jag gjorde faktiskt pusslet. Bilden föreställer en gata i gamla staden med vita hus och blommor och i bakgrunden skymtar toppen på Mezquita. Jag kanske kan lägga ut den för jag tvivlar på att någon orkar med pusslet. Visst är Cordoba fint? Jag tycker absolut det är värt ett besök. Från Madrid kan man faktiskt åka snabbtåg dit på mindre än två timmar och det kostar runt 50 euro. Jag har gjort en dagsutflykt , så besökte jag Cordoba när jag pluggade i Sevilla. Men jag har i princip bara sett den gamla delen där alla turister hamnar. Fast det är väldigt fint och interssant.

Pumita sa...

Jag älskade Córdoba! Roligt med både gammalt och modernt, hela stan var så fin. Mezquitan var förstås väldigt speciell.

När jag var där (2-3 dagar för 8 år sedan) åkte jag buss från Granada och när jag skulle därifrån åkte jag tåg till Ronda. Fick se mycket på vägen också.

Thérèse sa...

Pumita - jag har bara gjort två dagsutflykter till Cordoba. En från Madrid och en som skolan jag pluggade på i Sevilla ordnade. När jag åkte med skolan i Sevilla besökte vi förutom Cordoba det moriska palatset Median Azahara som ligger cirka 5-6 kilometer öster om Cordoba. Jag tyckte mycket om Cordoba och skulle gärna besöka staden igen.
Bara för dig om du är nyfiken på bilden men inte orka pussla kan du kika här