onsdag, juni 18, 2008

killar ljuger

Vi som umgås mycket med barn vet att barn ofta har många och roliga funderingar kring allt möjligt. Ofta får man höra roliga kommentarer. Man skulle nog få en väldigt rolig blogg om man bara samlade kommentarer från barn. Fast det får någon annan göra för jag vill inte blogga så mycket om mina barn.

Idag när vi var ute och promenerade sa min dotter:
- Jag skulle inte vilja vara kille
- Nähä , varför inte då? undrade jag
- För då skulle jag ljuga och det vill inte jag.
- Hur menar du då? frågade jag
- Killar bara ljuger konstaterade dottern
- Det gör inte tjejer? frågade jag
- Nej det gör vi inte för man får inte ljuga sa dottern

För att nu ingen ska tolka det här som att jag uppfostrar min dotter till en manshatare så kan jag säga att hon har många kompisar av båda könen. Hon leker lika gärna med killar som med tjejer. I hennes klass går 10 killar och bara 3 flickor. Hon har även flera vuxna män som hon gillar och kallar kompisar som till exempel min bror som hon umgåtts med mycket på sista tiden. Dessutom har hon en pappa och en storebror som hon tycker väldigt mycket om.Dottern ibland funderar hon en del på det här med tjejer och killar. Skillnader och likheter. En skillnad hon kommit på är tydligen att killar ljuger. Även jag har nära vänner av båda könen så jag är ingen manshatare. Fast jag tycker att många män är konstiga , har dålig smak och är ganska bra på att ljuga.

4 kommentarer:

barajagjohanna sa...

Haha, hon lär sig tidigt!

Thérèse sa...

Johanna - ha ha ja tänk om man hade lärt sig det redan när man var sex år så hade man sluppit bli besviken på konstiga män

Victor sa...

Okej, och det är många rödhåriga som ljuger och att vara snål är ett drag för brunögda?

barajagjohanna sa...

victor, ironi, ironi... ;) eller sarkasm möjligtvis... :) möjligtvis även bitterhet... haha.