fredag, maj 30, 2008

festberättelse från en feria

Jag skrev ju om Feria de Abril i Sevilla nyligen. Det är verkligen en mycket spansk fest och hela stan festar galet mycket under den veckan. Det är flamenco , traditionella kläder och musik , fino , öl och tapas i enorma mängder. Det halvår jag bodde i Sevilla och försökte lära mig grunderna i spanska upplevde jag Feria de Abril. På den tiden festade även jag galet mycket. Jag och några kompisar hade haft en synnerligen trevlig och sen kväll på ferian. Jag var minst sagt seg och att gå upp och gå till skolan och böja verb kändes inte så lockande. Helst ville jag bara ta igen mig så jag skulle bli redo för en ny kväll på ferian. Men jag masade mig upp och tänkte att jag iallafall inte skulle dricka något i skolan. Den första jag möter när jag kommer till skolan är rektorn och hon bjuder mig och några andra på ett stort glas fino. Istället för lektion får jag se min lärare dricka sig smått slirig på rödvin och dansa sevillanas , en variant av flamenco. Han var riktigt duktig , jag och mina klasskompisar var mindre duktiga.

På kvällen var vi åter vid feriaområdet och drack öl och dansade och övade spanska. Två av mina kompisar från skolan hittade ett ölfat som stod och drällde och verkade övergivet så dom bestämde sig för att ta hem det. Dom släpade i väg det tunga ölfatet och tog en taxi med det i baksätet. Taxichaffören undrade lite över fatet och dom sa att dom vunnit det på lotteri.

Sen skulle vi ha en fest i deras lägenhet och tömma fatet var det tänkt. Men vi hittade aldrig någon kran att öppna det med. Dom gjorde även ett försök att sälja det till en känd svensk före detta idrottssjärna som av någon lustig anledning dök upp i deras lägenhet på en fest en kväll. Till slut lämnades det kvar oöppnat i lägenheten och förhoppningsvis fick nästa hyresgäst glädje av det.

På ferian festar man i olika tält. En del offentliga och en del är privata så man måste vara inbjuden för att komma in. Två av mina tjejkompisar var överlyckliga för dom lyckades få en inbjudan till brandmännens tält. Precis som många tjejer tyckte dom att många brandmän är otroligt attraktiva. Jag har väl kanske inte riktigt förstått grejen med brandmän men jag har aldrig festat i ett tält fullt av spanska brandmän heller.

Ferian var väldigt kul och jag skulle väldigt gärna åka dit igen även om jag tror det skulle bli lite lugnare festande för min del. Numera festar jag inte galet mycket utan väldigt lite och sällan. Jag har väl blivit äldre och fått några barn.Fast ikväll ska jag faktiskt ut och festa lite. En engelsk kompis som bor i Paris kommer på besök över helgen och vi ska äta Krokofantens potatis och brie paj sen ska vi väl gå ut och kolla kroglivet i stan. Fast så galet som på ferian lär det inte bli utan ganska lugnt. Uppsalas nattliv är också mycket mera dött än ferian eller nattlivet i Sevilla överhuvudtaget. Men det blir säkert mycket trevligt. Det är alltid kul att träffa kompisar man inte sett på väldigt länge.

5 kommentarer:

SANDBARNET sa...

Du läste möjligtvis inte på DQ och hade Javier som lärare ; )

Thérèse sa...

Sandbarnet - nej jag läste på CLIC som ligger på calle Albareda , nära Plaza Nueva. Så bodde jag i hörnet av calle de Francos och Plaza Salvador ovanför en skoaffär och mittemot en affär som sålde barnkläder. Jag trivdes oerhört bra i Sevilla och älskar verkligen stan. När jag kom hem läste jag en spanskakurs på universitetet och sen åkte jag till Cadiz och pluggade spanska på avancerad nivå.
Mina lärare på CLIC hette Paco och Rafa och var väldigt bra. Dessutom umgicks vi lite med dom utanför skolan , tog en öl eller en fika. Trots att det är 10 år sen jag pluggade i Sevilla har jag fortfarande kontakt med flera klasskompisar i Sverige och andra länder.

Anonym sa...

When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox
and now each time a comment is added I get four emails with the same comment.
Is there any way you can remove people from that service?
Bless you!

my page :: green coffee beans

Anonym sa...

The high quality that is changed with the insurance company may vary according to: pozyczka bez bik chwilowka Why supplemental health insurance from a personal health insurance company?

Anonym sa...

five. Subrogation. They have often happen to be said that contribution plus subrogation are corollary of indemnity, meaning the particular afore-mentioned two principles functions to ensure that indemnity will not fall short. pilnie potrzebuję pożyczki bez bik It is common for individuals to look at auto insurance price comparison charts on the internet when rummaging with the internet permanently rates on car insurance policy. However , with many sites providing quotes from different suppliers along with an assessment from the rates; individuals frequently question the veracity of those graphs. Therefore , if you are asking yourself in regards to the reliability associated with auto insurance price assessment charts; the solution to your problem is; yes, these graphs are dependable and often provide beneficial information on selecting the proper automobile insurance policy with all the minimum rates on the market.