tisdag, juni 03, 2008

avokado

Jag har två avokados som är omogna och oätligt hårda. Jag provat det gamla knepet att lägga avokado tillsammans med äpplen i en påse för att få dom att bli mjuka fortare. Men jag tycker inte det går fortare. Så jag tänkte kolla om någon som läser här har något annat knep att få avokadon att bli mjuk fort. Med lite tålamod kan jag naturligtvis äta dom om några dagar men jag är väldigt sugen , så sitter ni på ett knep som gör dom mjuka fort dela gärna med er.

Ordet avokado kommer från nahuatl , språket som aztekerna talade. Ordet betyder testikel och kom till svenskan genom spanskan. Frukten kallades förr även advokatpäron, då formen är päronaktig och på grund av en folketymologisk koppling til advokater. Ett annat namn var krokodilpäron eller alligatorpäron då skalet påminner om krokodilers/alligatorers skinn.

Fast nu var det inte ordets ursprung jag skulle diskutera utan jag efterlyser sätt att få avokadon att bli ätligt mjuk på kortast möjliga tid.

4 kommentarer:

Bettan sa...

Stoppa dem i en papperspase och lagg den i solen ett tag = mjuk avokado.

Thérèse sa...

Bettan - tack det ska jag prova , nu är det inte direkt brist på sol heller.

Pumita sa...

Känner inte till något annat knep än äpplen och det har funkat för mig. Nästan alltid. Ibland har jag varit tvungen att slänga frukten och köpa nytt.

Thérèse sa...

Pumita - jag tycker det funkar dåligt med äpplen har lagt dom i solen nu får se hur det funkar