fredag, juni 27, 2008

min nya header

Jag har suttit lite med photoshop och satt ihop en ny header. Det är bara bilder från Spanien så jag vet inte om jag tänker behålla den för jag skriver ju inte från Spanien eller bara om Spanien längre. Men tills jag eventuellt sätter ihop en ny så får den ligga kvar. För den som är intresserad kommer en kort beskrivning av bilderna.

Den första föreställer La Giralda en före detta minaret som nu är tornet på stadens katedral och en välkänd symbol för Sevilla. Bilden är tagen från Patio de los Naranjos det vill säga Apelsingården därav apelsinerna i förgrunden.

Den andra förestället La Maestanza som är Sevillas tjurfäktningsarena. Jag gillar egentligen inte tjurfäkting men La Maestranza är vacker och mycket från utsidan. Gillar den här bilden med dom stora palmerna i förgrunden.

Den tredje föreställer en gata i Barrio Santa Cruz i Sevilla. Den är en gammal stadsdel med trånga gränder och vitkalkade hus. Mycket mysigt och vacker att promenera runt i.

Den fjärde är stranden Teresita på Teneriffa. Teresita betyder lilla Therese eller lilla Teresa för att vara korrekt. Kul att dela namn med en så vacker stand.

Sista bilden föreställer Cibeles en fontän i Madrid som är väldigt berömd. Den är väl också något av en symbol för staden Madrid och här brukar Real Madrid supportarna samlas , fira och bada när Real Madrid vunnit.

6 kommentarer:

Pumita sa...

Snygg header med härliga Spanien-bilder! På tal om att dela namn... igår på stan såg jag en kille med en svart t-shirt där det stod Johanna´s*!!! "Inte en chans!", tänkte jag. *asg*

¡Aúpa España!
På söndag skriker vi så taket lyfter, eller hur? =)

Thérèse sa...

Pumita - ha ha , han hade nog tagit sin frus tröja eller nåt. Klart vi skriker så taket lyfter på söndag. Synd att vi inte kan se matchen tillsammans på storbildsskärmen på Plaza Colon i Madrid med glada madrileños. Det hade varit så kul att vara i Spanien nu när det går så bra för dom i EM. Klart det blir guld på söndag!

Cliff Hanger sa...

Snygg header. :-)

Apropå Real Madrid: Visste du att Julio Iglesias varit målvakt för dem?

Anonym sa...

Det blev snyggt med den nya headern!
/Anna S.

Thérèse sa...

Cliff hanger - tack , jag visste att han hade spelat i Real Madrid och att en skada satte stopp för fotbollskarriären. Dock visste jag inte att han var målvakt. Tydligen läste han juridik på universitetet samtidigt som han spelade fotboll men sen blev det smörsång på heltid.

Anna - tack , jag är väldigt nöjd fast jag får se om jag gör en ny med blandade bilder från hela världen eller något annat senare. Den här får ligga uppe så längre

Anonym sa...

http://lumerkoz.edu I like it so much, http://soundcloud.com/arimidex tied http://rc8forum.com/members/Buy-Zanaflex.aspx finaghy torchlight http://malgorz.com/members/Buy-Isotretinoin.aspx faithfully http://epsaservicecenter.com/members/Buy-Lamisil.aspx ferrets disappointed http://talkingaboutwindows.com/members/Buy-Clarinex/default.aspx cries tagari