söndag, juni 01, 2008

årets första dopp

Jag har tyvärr inte haft möjlighet att vara ute och njuta av det sköna vädret så mycket som jag skulle vilja dom senaste dagarna. Så när alla andra har hunnit bli solbrända är jag fortfarande lika blek som jag varit hela vintern. Men idag på eftermiddagen åkte jag iväg till en sjö för dottern ville bada. Själv kunde jag också bada hur kallt det än var när jag var sex år men numera är jag en riktig badkruka och vill helst ha 25 grader i vattnet innan jag doppar mig. Så jag badar väldigt sällan i Sverige. Idag jag tänkte nöja mig med att sola och titta på den badande dottern. Fast i ett ryck av självplågeri kastade jag mig i vattnet för ett snabbt dopp. Det var inte skönt utan ruggigt kallt. Fast dottern håller inte med. Hon badade länge och tyckte det var riktigt skönt. Själv tyckte jag nog det var skönast efter doppet då jag fick värma mig med ett solvarmt badlakan och hett kaffe. Vi hade definitvit några mysiga timmar vid sjön och jag hoppas att jag kommer att ha möjlighet att vara ute och njuta av det fina vädret mer dom kommande dagarna

10 kommentarer:

Pumita sa...

Oj, jag badar tidigast i juli om ens då! Men barn är ju inte lika känsliga för kallt vatten. :D

Det är verkligen härliga dagar, hoppas att det håller i sig till nästa helg nu när vi har lite kortare arbetsvecka framför oss.

70-tals Per sa...

Jag är en riktig fegis när det gäller dopp. Brukar svalka mina fötter lite i vattnet och sen besluta att inte gå i efter att ha känt hur kallt det var i vattnet.

Även i Spanien i en swimmingpool brukade jag banga eftersom dom verkade ha som mål att ha kall temperatur i poolen. Sen hade dom s.k. soccorosiata där, motsvarande livräddare som degade vid poolen. Minns en gubbe som konstant kollade på formel-1 hela tiden och som knappast hae nån koll på poolen.

Thérèse sa...

Pumita - jag brukar inte heller bada förrän tidigast i juli , om ens då. Fick väl något ryck av självplågeri idag. Kan inte påstå att det var så skönt. Skönast var efteråt när jag fick värma mig med ett badlakan och hett kaffe. Fast när jag var barn kunde jag också bada fast det var ganska kallt. Numera badar jag sällan i Sverige om det inte är en otroligt varm sommar.

Per - fast står man och fegar med fötterna i strandkanten känns det alltid kallt. Bäst är att gå i snabbt kanske hoppa i och doppa sig eller låta bli och sitta på stranden och sola och fika istället

barajagjohanna sa...

Förra året tog jag första doppet i mitten av augusti... haha. Jag TÄNKTE ta årets första dopp idag, för kusinerna har legat i vattnet i två dagar nu och det är tydligen 19 grader där vi (mamma och pappa) bor. Men jag gick i med fötterna och det var ju ruskigt kallt. Så här blir det inget dopp än på ett tag tror jag... :) Förstår liksom inte varför man ska plåga sig själv.

Duktigt av dig att kasta dig i!

Blek är jag också. Skulle vara ute hela dagen idag, så jag smörjde in mig med solskyddsfaktor och satte på mig bikini. Men förkylningen gjorde att jag hela förmiddagen var i skugga på altanen alternativt inomhus. På eftermiddagen befann jag mig med under parasollet på bryggan med Oliver. Kanske en halvtimme i solstolen. Inte särskilt brun jag inte, alltså...

Thérèse sa...

Johanna - fast att sitta och mysa med en söt bebis under parasoll är mycket trevligare än att sola. Jag har också tagit mitt första dopp i augusti vissa år. Hade inte en tanke på att bada idag utan ville bara ligga och sola i bikini men dottern övertalade mig. Kan inte säga att det var någon njutning att kasta sig i. Bara ett ryck av självplågeri. Brukar inte göra sånt. Men det var skönt att ligga i solen och titta på den badande dottern , läsa , lösa korsord, dricka kaffe och äta kakor

christel sa...

I min familj är det lite av en sport att bara tidigast möjligt :) Jag tog första doppet igår - i en insjö och det var inte så farligt! Men det vart bara ett snabbt dopp, inge plask och stänk o så, men det känns skönt efteråt, man blir så piggelin efter ett dopp i kallt vatten!

Sara sa...

Nu börjar jag bli less på att höra om det vackra vädret i Sverige!
Vid Medelhavet ingen ljusning. Jag skulle aldrig ha flyttat. ;)

Thérèse sa...

Christel - jo man blir pigg efteråt och känner sig väldigt nöjd. Det var bara ett snabbt dopp i en insjö för mig också igår.

Sara - du är välkommen tillbaka;)

Pumita sa...

Visst blir man piggelin av att bada i kallt vatten! Jag badade i vak som barn/tonåring så jag har gjort mitt på den fronten. Nu är det minst 20 grader som gäller. :)

Thérèse sa...

Pumita - jag håller med , normalt brukar jag aldrig bada i juni , knappt ens i juli. Modigt av dig att bada i vak. Vi skulle prova det på någon frilufsdag i skolan men väl vid vak-kanten fick jag kalla fötter och fegade ur.