lördag, juni 07, 2008

EM

Jag är inte överdrivet sportintresserad men fotboll tycker jag är ganska kul. Jag brukar alltid följa större mästerskap som VM och EM. Nu har jag precis sett invigningen och första matchen i EM. Blev på riktigt bra humör och tycker det känns riktigt kul att EM dragit igång. Nu är jag långt ifrån någon expert men om jag får tippa lite resultat så tror jag tyvärr att Sverige får det svårt att ta sig vidare från sin grupp. Troligen får spelarna fira midsommar i Sverige. Men jag hoppas så klart att jag har fel.

Jag tror på Tyskland eller kanske Portugal som vinnare. Fast jag skulle tycka det vore kul om det äntligen gick bra för Spanien. Spanien har ofta bra lag men av någon anledning lyckas dom aldrig i större mästerskap. Så det vore kul om "den spanska förbannelsen" bröts i det här EM.

Jag ska nog försöka se det mesta och absolut inte missa några av Sveriges matcher. Eventuellt ska jag nog försöka masa mig ut och kolla någon match på storbildsskärm med lite folk och stämning istället för att bara sitta hemma i soffan.

6 kommentarer:

Pumita sa...

Jo, några matcher kommer jag också att se men kommer knappast att sitta fastklistrad framför TV´n. Det är ju trots allt "bara" EM. Hejar på Sverige och hoppas på Spanien... eller borde jag skriva tvärtom... äh, det är ungefär samma sak. ;)

Thérèse sa...

Pumita Hejar på Sverige och hoppas på Spanien låter som något jag kan skriva under på. Jag ska nog se ganska mycket men inte allt , ska absolut inte missa Sveriges matcher. 14 juni spelar Sverige mot Spanien , det kommer jag absolut inte att missa. Fast först är det match mot Grekland på tisdag.

Ci sa...

Efter att ha sett Portugal - Turkiet tycker jag verkligen att Portugal är en stark kandidat till titeln! Men visst hoppas jag också på Spanien och i år är laget starkt även om Rauls vara eller icke vara är den ständiga frågan på tapeten här. Det finns dock fler otroligt bra spelare i Spanien som inte är med i truppen...

Thérèse sa...

Ci - Håller med såg också matchen och tycker Portugal är en stark kanidat till EM-guld. Spanien är bra och borde kunna gå långt men av någon anledning funkar det aldrig för dom på mästerskap. Fast jag hoppas så klart på dom också. Men naturligtvis hejar jag på Sverige fast jag trorinte det blir någon medalj

barajagjohanna sa...

Allez les Bleues!

Eh, är Frankrike ens med? ;)

Thérèse sa...

Johanna - Oui les Bleues är med fast utan Zidane som lagt av. Dom ska kvala mot Italien , Holland och Rumänien. Sportkommentatorer brukar kalla gruppen dödens grupp. Visst vore det jättekul om Frankrike vann allt och dom är ju ganska bra så varför inte.