onsdag, juni 25, 2008

hamburgare på burk

Jag har en vän som inte har bott i Sverige så länge och ännu inte pratar särskilt mycket svenska eller alltid förstår sig på hur svenskar är. Vi brukar ibland ha kul diskussioner om kulturskillander och hur svenskar är.

För några dagar sen hittade min vän en märklig sak i en affär och kom hem till mig och undrade om det var något svenskar brukar äta. En cheeseburgare med alla tillbehör som frystorkats och stoppats i en konservburk i Tyskland för att sen exporteras och säljas i Sverige. Tydligen kostade denna kulinariska läckerhet 60 kronor. Det är väl mer än vad snabbmatskedjorna tar för en cheeseburgare? Fast då är den förstås inte frystorkad och konserverad. Kanske kostar det extra.

Min vän hade köpt på sig några burkar som skulle visas upp vid en resa till familjen i hemlandet. Såna exotiska saker finns inte där trots att det är ett lika välutvecklat I-land som Sverige. Det är bara något som galna svenskar äter. Jag hade iallfall turen att få en burk. Känns ju som en helt vansinnig grej och just nu står den som prydnad i mitt kök. Vet inte vad jag ska göra med den riktigt. Eftersom jag nog inte vågar äta den själv vore det kul att bjuda någon på denna delikatess. Gärna då att få beskåda hur personen med vällust eller utan vällust äter upp denna konserverade cheeseburgare. Fast jag har svårt att tänka mig att jag känner någon som villigt skulle sätta tänderna i denna läckerhet. Skulle möjligen vara min son då som äter allt. Och då menar jag verkligen ALLT. Fast som mamma är jag en aning tveksam till om jag skulle vilja att han åt en konserverad burgare. Får se vad jag gör med den men det är väl stor risk att den blir en present om jag kommer på någon som kan tänkas äta den.På tal om hamburgare på burk så har jag faktiskt spelat i ett band. Visserligen bara under en sommar och höst och vi hade inga spelningar men reapde flitigt och hade en snygg flagga med en älg på burk som jag hade målat. Jag spelade gitarr och eftersom vi var ett punkband krävdes inte många ackord. Vi hette Älg på burk

10 kommentarer:

mafalda sa...

Har faktiskt sett dem i Cortina i Italien, bland vandringsutrustning. Det är trekking hamburgare.

Thérèse sa...

Mafalda - jag misstänkte det för dom var köpta på en affär som säljer tält , vandringskängor , kikare och såna prylar. Fast jag tycker det känns lite skumt med en konserverad hamburgare. Tror inte att jag skulle våga smaka

Anonym sa...

*burk* Jag kan aldrig tänka mig att de är goda.... fast jag tycker å andra sidan att de flesta hamburgare inte är så goda... :)

Sandbarnet sa...

Hade det inte varit för att vi befinner oss i slutet av juni hade jag helt klart trott att detta varit ett aprilskämt. Hamburgare på burk! och då inte bara köttet utan allt där till. Visst låter det vidrigt och osunt. Kanske kan det vara bra om man är mitt i skogen... å andra sidan... måste man äta just hamburgare då? Har inte "junk food" sträckt sig lite för långt då?

Thérèse sa...

Zoey - jag har nog också svårt att tänka mig att dom är goda men jag äter inte kött överhuvudtaget.

Sandbarnet - Tyvärr är det inget aprilskämt:( Jag håller med varför ta med en konserverad hamburgare med alla tillbehör när man är ute i skogen? Det finns väl annat som passar bättre att ta med då. Får också känslan av att junk food sträckt sig lite väl långt. Har svårt att tänka mig att hamburgarna på burk är goda

grancanariamamman sa...

Hur funkar det rent praktiskt? Antingen måste ju köttet vara jättetorrt eller brödet jätteblött?!

Sandbarnet sa...

Hahaha... vilken skön kommentar, men så sant så sant...

Thérèse sa...

Grancanariamamma - bra fråga som jag tyvärr inte kan svara på. Jag har inte vågat öppna burken än. Men ger jag inte bort den utan öppnar den så lovar jag att rapportera

christel sa...

Jag skulle aldrig äta det där! Jag fick en gång ett mail med foton av någon som testat det och det såg INTE ut som på din fina bild :)

Thérèse sa...

Christel - Jag skulle nog heller aldrig äta den. Bilden är tagen på Naturkompaniets (det är där burgaren är köpt) hemsida så det är inte jag som har tagit den. Jag har inte vågat öppna burken än. Funderar på att kanske ge bort den.