onsdag, december 19, 2007

Ordlös onsdag - Genralife , Alhambra

Precis som Krokofanten och Barajagjohanna fixar jag en egen (nästan) ordlös onsdag.Generalife är en del av Alhambra i Granda i södra Spanien. Det är ett stort borg- och palats-område som byggdes av morerna under 1200-1300-talet. Känt för sin otroligt vackra islamiska arkitektur. Alhambra ligger på en höjd med en fantastisk utsikt över staden Granada och bergskedjan Sierra Nevada. När jag besökte Granada så tillbringade jag en hel dag i Alhambra och kände att jag hade kunnat gå runt där i fera dagar. Ska man bara besöka en historisk byggnad i Spanien under hela sitt liv så ska man absolut välja Alhambra som är helt fantastiskt. Troligen är det en av Spaniens mest besökta sevärdheter men palatset är verkligen värt ett besök och staden Granada är väldigt mysig.

Vill man läsa en fin bok om Alhambra kan jag rekommendera Washington Irvings bok Tales of the Alhambra eller på spanska "Cuentos de la Alhambra". Tyvärr vet jag inte om den finns i svensk översättning.

6 kommentarer:

Krokofanten sa...

Jag har också varit i Alhambra, det var nog 15 år sedan tror jag. Jag köpte faktiskt boken men jag har inte läst den ännu... Otroligt vackert som du säger! Jag var också där i en dag men hade kunnat stanna där längre.

barajagjohanna.blogg.se sa...

Gjorde en egen jag med. Jag hade förberett ett foto igår, så jag blev lite besviken när jag gick in imorse och det inte blev något. Men nu är min också inlagd.

Pumita sa...

Underbar bild från Alhambra. Har också boken... oläst. :)

Tolken sa...

Jag också!
God Jul förresten!
Kanske ett litet månadens inlägg om jul eller inte?

Thérèse sa...

Krokofanten - ja , det är ett tag sen jag var där också , sommaren 2000 tror jag. Skulle gärna åka dit igen för Alhambra är verkligen vackert och speciellt

Johanna - har länkat dig också och var in och kikade på ditt foto. Kul att fixa en egen ordlös onsdag med några bloggkompisar så här

Pumita - du borde läsa den , jag läste den delvis på plats. Mycket fin bok. Antar att det är en ån bok väldig många som besöker Granada köper. Min är köpt i en turistaffär och har en massa tjusiga bilder på Alhambra.

Tolken - God jul till dig också. Jag är gärna med på månadens inlägg, kanske lite försenat men jag lägger in länken när jag fått ihop nåt

Mr K sa...

Ja, Granada och Alhambra är verkligen vackra platser - var där förra vintern och ska nog dit igen snart.
Fin bild - om du följer länken ser du en snarlik ;)

http://elmirak.blogspot.com/2008/01/granada-alhambra.html