tisdag, december 11, 2007

mindre ensam

Det verkar som om mina ensamma dagar kommer att bli lite mindre ensamma snart. Det har verkligen varit jobbigt att flytta till en ny stad där man nästan inte känner någon. Jag har bott här i stan i snart 9 månader men känner fortfarande inte en enda människa jag kan ringa och föreslå en fika , lunch , en öl , bio eller annat. Jag har aldrig tidigare i mitt liv varit så här ensam och det har periodvis varit riktigt jobbigt och fruktansvärt tråkigt. Visst träffar jag folk när jag pluggar och jobbar men det blir bara lite kallprat och inget umgänge på fritiden. Visst har jag en del kontakt med mina barns kompisars föräldrar men också det ganska ytligt. Mest har jag varit hemma själv med mina barn , vilket är jättemysigt men ibland hade det varit kul att göra nåt annat och träffa bara vuxna.

Jag hade inte trott att det här året sen jag lämnade Madrid skulle vara så jobbigt och ensamt. Samtidigt är jag säker på att jag gjorde rätt när jag flyttade och trivs bra men lite vänner eller kul grejer att göra någon gång vore inte fel. Trodde inte jag skulle bli så ensam och må så dåligt av att vara så ensam. Just nu längtar jag verkligen efter en fika , kul fest eller nåt annat.

Inte bara för mig har det varit jobbigt utan barnen har saknat sin pappa. Nu kommer barnens pappa hem från Madrid och bosätter sig här. Barnen är så klart glada att få träffa honom mer och jag tycker det är trevligt att få någon att gå och fika med eller hitta på annat ibland. Förhoppningsvis kanske jag kan lära känna hans kompisar också och då få lite vänner som bor närmare. Nästan alla mina kompisar bor i andra städer eller andra länder idag tyvärr. Blivit mycket tid i telefon/skype och mail.

Så om jag ska summera det här året då jag har bott ensam med mina barn och deras pappa har varit i Madrid och jobbat så har det varit jobbigare än jag trodde att vara ensam mamma och det har varit jobbigt att bo i en stad där man inte känner någon. Så visst ska det bli otroligt skönt att kunna dela mer på ansvar för barnen och få någon att umgås med ibland. Så blir det skönt att kunna få mer tid för mig själv. Jag ska försöka bli bättre på att hitta på saker på egen hand , man kan ju faktiskt gå på bio, gå på museum , äta lunch och annat ensam. Eller bara sitta hemma , mysa , läsa en god bok och ta det lugnt. Jag ser också fram emot att få sovmorgon ibland och inte alltid gå upp tidigt och laga frukost. Jag är väldigt morgontrött , spelar ingen roll hur tidigt jag lägger mig.

Annars har allt det praktiska fungerat bra men visst är det jobbigt att ha hela ansvaret själv och tråkigt att inte ha någon annan vuxen att dela vardagen med. Men barnen trivs bra i skolan och vi är nöjda med lägenheten och området där vi bor. Vi har fått vardagsrutiner som fungerar bra och barnen har snabbt fått kompisar. Vi har haft och har kul och mysigt tillsammans.

Även om jag tycker Sverige är alldeles för kallt , speciellt den här årstiden , så var flytten från Madrid bra för mig och jag trots ensamhet är jag gladare och mår bättre nu. Ännu bättre blir det när barnens pappa och jag bor i samma stad. Så jag är säker på att nästa år kommer att bli bättre och mindre ensamt än det som varit.

4 kommentarer:

http://www.hallo.blogg.se sa...

Då kan du ju kanske göra samma nyårslöfte som mig? Att göra 2008 till ett mycket bättre och roligare år än 2007 (och helst än alla andra år också) :)

christel sa...

Bra nyårslöfte! Jag har samma :)

Jag hoppas att du blir mindre ensam och får det lättare med delat ansvar. Kör hårt o lycka till!

Thérèse sa...

Jove låter som et jättebra nyårslöfte , det är jag med på

Christel - Jo det kommer tt bli mycket bättre med delat barnansvar och dessutom någon att umgås och göra kul grejer med.

Anonym sa...

ett tips om man känner sig ensam är att börja dansa! bugg tex, eller foxtrot, då får man både motsion och umgänge och lite mysig kroppskontakt :)