söndag, maj 04, 2008

vilka är ni?

Jag har gjort det här förut men det var över ett år sen så vi kör igen. Det vore kul om ni som läser här skrev en liten kommentar och berättade lite om er själva. Kanske var ni bor , ålder , yrke , familj , favoritmat , favoritdryck , rekommendera en bok eller film ni gillar , bästa resmål eller vad som helst. Berätta så mycket eller lite ni vill. Vore kul att veta vilka ni är och lära känna er bättre. Dra er inte för att kommentera för jag gillar många och långa kommentarer och skriv gärna även på inlägg längre ner i bloggen. Jag svarar på alla kommentarer!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Johanna, 24, Falun, studerar Kreativt skrivande B och jobbar på kundtjänst för mobiloperatör.

Det visste du inte va? ;) Haha.

Jag började fundera på vilken favoritmat jag har egentligen. Jättesvår fråga. Wokat är underbart, pizza är alltid gott, liksom tacos. Vegetariskt, förstås. ;) Och drinken Snowball måste du fortfarande prova (helst på Terrassen i Uppsala).

Har du inte läst Tillsammans är man mindre ensam, så måste du verkligen göra det. Skulle tro att filmen är sevärd också, har tyvärr inte sett den ännu.

Thérèse sa...

Johanna - ha ha det var ju inga nyheter direkt men kul att du svarade. Vi kanske borde äta middag eller dricka snowball ihop någon gång. Jag har faktiskt inte varit på Terassen. Har läst boken för att du tipsade om den och gillade den men filmen var väl så där. Eller som det brukar vara när man ser en film efter en bok man läst - filmen är aldrig lika bra som boken.

Sara sa...

Okej, Sara, 28 år. Jobbade tidigare som reporter på SVT, sedan jobbade jag som engelskalärare i Taiwan, och nu väntar jag på en bebis i Montpellier! Och på att någon ska erbjuda mig ett spännande jobb ;)
Favoritdryck: Pisco sour, som jag introducerades för av chilenska vänner.
Favoritmat:Grillspett med grönsaker och fransk potatissallad.
Annars har jag alltid drömt om att skriva en bok. ;)

Anonym sa...

Favoriträtt: Allt med kött!

Anonym sa...

18, Göteborg, pluggar, extrajobbar, ensambarn, älskar mat från mellanöstern, dricker helst ramlösa, rekommenderar "alkemisten" och vill åka till Israel och Mexico, samt återvända till favorit-Spanien. :)

Thérèse sa...

Sara - kul att du svarade även om jag redan visste det mesta. Boken blir säkert av för du kan verkligen skriva. Jag fastnar jämt i din blogg

Niklas - oj vad förvånad jag blir men det går så klart att ändra på ;) Alla köttätare kan och vill innerst inne bli omvända

Johanna - Mexico kan jag verkligen rekommendera , reste där i några månader för ett par år sen och vill tillbaka. Spanien är ju aldrig fel heller så klart. Har läst Alkemisten men blev inte så förtjust

Fröken Nina sa...

Nina, 29-årig lärare från Jönköping som undervisar tonåringar i svenska, engelska och svenska som andraspråk. Älskar att läsa och äta choklad. Gärna samtidigt! :D

Hittade hit i höstas när jag sökte på Madrid, var nämligen där på höstlovet. Sedan dess tittar jag in titt som tätt!

Lisa Christensen sa...

Jag är 31 år, har jobbat som journalist och senast som mellanhand mellan förlag runt om i världen och organisationer i Sverige. På sistone har jag varit hemmafru eftersom jag har världens snällaste kille som stöttar ett kreativt projekt som jag håller på med... Och ja, som du vet väntar jag också barn och ska flytta till Seychellerna i höst!

Jag gillar afrikansk mat och överlag tycker jag om att pröva mat från andra länder. Älskar också thailändskt, men kan inte komma på någon favoriträtt.

Det jag allra, allra helst vill med mitt liv (förutom att vara lycklig i kärlek och ha massor av barn förstås) är att skriva böcker!

Pumita sa...

Jag skulle tro att du vet det mesta om mig som jag törs skriva för allmän beskådan så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva... men saker jag gillar är t.ex. mojito, spanska och andra språk, resor till alla möjliga och omöjliga länder, bor i en lya som är i behov av totalrenovering, ålder hmmm, för gammal för en del saker och för ung för andra, siffernissa till yrket, favvisfilm just nu "Att återvända" och favvisbok "Flyga drake". Bästa resmål går inte att välja men jag säger Påskön eftersom jag ska dit i höst. Det du KANSKE inte vet om mig är att jag gärna skulle lära mig att rida men eftersom jag tycker att hästar är läskigt stora djur som man kan ramla av och bryta nacken av sig så kommer det aldrig att bli några ridlektioner.

Thérèse sa...

Fröken Nina - kul att du hittat hit , jag ska försöka skriva mer om Madrid och Spanien trots att jag inte längre bor där. Äta choklad och läsa är bland de bästa man kan göra ;)

Lisa - jo jag vet ju lite om dig också tros att vi aldrig har träffats. Säger som till Sara , du skriver otroligt bra så du kommer säkert att kunna bli en framgångsrik författare. Afrikansk mat har jag inte ätit så mycket låter spännande , jag har varit i Marocko och där var maten ok , för några veckor sen var jag på eritreansk restaurang och det var jättegott. Håller med om att det är kul att prova ny mat från olika länder

Pumita - Jag längtar verkligen efter att få följa med dig till Påskön via bloggen. Har ännu inte läst Flyga Drake eller sett filmen men måste göra det. Rida är faktiskt jättekul. Jag red en hel del när jag var yngre och ganska snart verkar inte hästarna så stora och läskiga. Fast jag har aldrig varit en sån hästtjej som hängt i stallet och hållit på med hästarna. Gillar att rida men inte så intresserad av att pyssla med dom eller annat runt omkring. Fast nu var det massor av år sen jag satt på en häst och något enormt sug har jag väl inte.

Anonym sa...

Vad roligt att läsa allas svar... :)

Anonym sa...

Cicci, 33 år. Bor på Gran Canaria, hittade din blogg via någon annan blogg som jag inte ens minns namnet på, men fortsätter att titta in då och då hos dig.

Min favorit mat är köttbullar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt... mina kollegor brukar undra om jag fastnade på lågstadiet när jag berättar det...

I sommar åker jag tre veckor till Chile med mina två döttrar. Jag reste runt där under elva månader 1994 och bl.a. var jag på Påskön som någon nämnde här tidigare. Störthäftigt! Det är nog mitt favorit resemål. Men jag gillar sydvästra England också och Kuba... och är väldigt nyfiken på Syd Afrika...

Gillar också att fika. Dricker mitt kaffe "leche y leche" som de säger här på Kanarieöarna. Sött och sliskigt!!!
/www.grancanariamamman.blogg.se

Thérèse sa...

Johanna - visst är det jättekul. Hoppas fler svarar.

Ci - tack för ett jättespännande svar. Cuba skulle jag också vilja åka till och Påskön verkar hur häftigt som helst. Har kikat in en snabbis på din blogg nu och kommer definitivt att återkomma

Unknown sa...

Hur roligt som helst, vilket otroligt bra initiativ... och ännu en gång har era underbara bloggar fått mig att glömma vardagen ett tag.

Så nu ska även jag bidra.

Sandbarnet, till vardags Malin, 31 (ett par månader till i alla fall) och bor, som en del redan vet, i soliga och så smått heta Sevilla tillsammans med min marockanske man. Vi gifte oss i somras och försöker allt sedan dess hitta rätt i en något mer förvirrad tillvaro, full av en massa spännande (ibland) kulturkrockar.
Inga barn och är allvarligt talat orolig för när den om talade ”klockan” ska börja ticka.

Utbildad till kompetensutvecklare men driver en översättningsbyrå (med lite intressanta sidospår), pluggar arabiska, VILL gå fler fotokurser och skrivkurser, BORDE träna, men hinner inte (eller?).

Favoritmat: Allt min svärmor ”slänger” ihop... fullkomligen älskar marockansk/mellanöstern mat, sushi, kålpudding (på ox numera) , farmors gås, choklad och svenska ostbågar.

Favoritdryck: mangojuice, café con leche och marockansk te.

Boken blir "Flyga drake" och filmen!?!? Föredrar hutlöst tramsiga komedier som "The Wedding Singer" när jag är trött och annars mer invecklade historier som "Volver".

Bästa resmål, vet inte riktigt, det beror nog även på sällskapet. Gillar verkligen Marocko och södra Portugal (speciellt när där inte är för mycket turister). Skulle gärna vilja åka till Indien, Kambodja, Madagaskar, Jamaica, Sicilien, etc, etc...

Föredrar att njuta av inspirerande bilder, bläddra i inredningsmagasin och skrolla bloggar, men svarar oftare på mejl, förmedlar och förhandlar. Dygnet har för få timmar, och ändå verkar dagen så mycket längre i Spanien.

En liten hemlighet ska jag bjuda på: Jag tillhör den lilla skara som har fallit i hamnbassängen vid Högskolan i Malmö. Ha ha ha… men det var då det…

Det hade varit kul att lite med om dig med.

Thérèse sa...

Sanbarnet - tack för den utförliga presentationen. Du har helt rätt så klart jag ska berätta om mig också.

Jag bor i Uppsala men har tidigare bott i Madrid 1 år. Har även bott i Sevilla och Cadiz då jag plugga en termin på varje ställe men det är evigheter sen. Jag har två barn en pojke och en flicka. pluggar till lärare men har varit väldigt sjuk och gjort två operationer så senaste halvåret har det inte blivit mycket plugg. Dock mycket bättre nu och snart frisk hoppas jag.

Favoritmat får väl sägas vara allt vegetariskt men kanske speciellt asiatisk mat , tapas och stora goda sallader. Favoritdryck är gott rödvin , fino , whisky , vatten , te och kaffe.

Favoritfilm är Amelie från Montmartre. Volver gillade jag också. Är också förtjust i serierna Seinfeld och Sex and the City.

Bästa resmålet är nog Indien eller kanske Kina och Hong Kong av dom platser jag varit men även Mexico och Venezuela var toppen och så såklart alltid Frankrike. Skulle vilja åka till Kuba , New York , Japan , Egypten , Sydafrika ... ja listan kan göras hur lång som helst.

Jag kör en Huyndai eller en svart treväxlad damcykel men tar mig helst fram till fots.

Monica sa...

Tja, lagom gammal (gissar att jag är "för" gammal för att blogga i Sverige, då det verkar vara ett ungdomsfenomen!), en 16-åring hemma samt min lille 2,5årige son. Bor i Barcelona. Älskar riktigt god jamon serrano(jabugo), och skulle inte vilja bli vegetarian (den riktigt godaste goda grönsaksrätt lyfter ännu ett snäpp om man har i lite jamon i sofriton!)

Läser för lite romaner då facklitteratur alltid pockar på alldeles väldigt, men gillade "La joven costurera china". Film, tja, Saraband. Är ju trots allt bergmans sista...

på väg att flytta hem till sverige med hela familjen, vilket känns en aning nervöst, men också kul. Är rädd för att bli gnällig, men jag kanske bara kommer att njuta i stora drag!

Anonym sa...

Lite sent, men här kommer ändå mitt svar:
Jag heter Hanna, är 30 år och bor i en avlägsen Parisförort med fransk sambo och två små tjejer.

Jag är för tillfället doktorand inom datavetenskap. I sommar är jag klar med min avhandling och börjar då jobba på ett företag med forskning och utveckling i samma ämne.

Jag trivs i Frankrike och har inga direkta planer på att flytta till Sverige inom den närmsta tiden. Kanske till nästa gång det är dags att byta jobb? En förutsättning är ju att vi hittar jobb båda två.

Vi köpte hus i höstas och gillar livet med trädgård. Lagom till nästa sommar har vi nog lärt oss skilja ogräset från allt annat som sticker upp i rabatterna.

Jag var semivegetarian i åtta år, men äter numera kött. Det blev för krångligt att bli bortbjuden med två barn och dessutom komma med egna önskemål angående maten. Äter gärna ost. Vad gäller dryck är vin något jag inte njutit mycket av på senaste tiden, i och med två täta graviditeter och ett familjeliv som ger färre tillfällen till det. Nu är vinet tillbaka i mitt glas!

Jag läste just ut Special Topics in Calamity Physics av Marisha Pessl och kan rekommendera den. Annars är Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafon en av favoriterna bland de böcker jag läst på senaste tiden. Film blir det inte så mycket av, så där har jag inga aktuella favoriter att komma med.

Din blogg hittade jag ganska tidigt. Jag tror att du just börjat skriva, från Madrid. Troligen hittade jag den via någon annan utlandssvensk blogg.