tisdag, maj 20, 2008

Feng shui tornDet här är en bild jag har haft med förut här på bloggen. Hade tänkt att ha med den i ordlös onsdag den här veckan men istället blev det en nattvy över Hong Kongs hamn och skyskrapor. Det här är en av skyskraporna i Hong Kong , Bank of China tower. Den syns i högra delen av panoramabilden över Hong Kong , det är byggnaden med tjocka , vita diagonala streck. Syns tydligare om ni klickar på bilden så den blir större.

Jag tycker Bank of China tower är så otroligt fin. Den är verkligen speciell och sticker ut bland dom andra ganska intetsägande skyskraporna. Jag har hört att den ska vara byggd efter feng shui principer. Fast jag är inte så insatt i feng shui och exakt vad som är feng shui med det här huset vet jag inte men arkitekturen är väldigt häftig.

4 kommentarer:

Cliff Hanger sa...

Jättefin skrapa (en aaaaning finare än skatteskrapan i Sthlm). Men det heter väl feng shui?

Thérèse sa...

Cliff hager - tack , du har så rätt Feng shui heter de , jag har ändrat nu. Har inte så bra koll på det där men vet att det betyder vind-vatten. Visst är den aningen finare än skatteskapan trots att den inte ligger på Söder (Bajen-land)

Anonym sa...

Läcker byggnad!

Thérèse sa...

Anonym - visst är den läcker