tisdag, maj 06, 2008

fobi

Jag fick ett märkligt mail idag. Det var någon från tv-produktionsbolaget Titan som hittat min blogg och undrade om jag ville vara med i ett program om fobier. Jag skulle ärligt och öppet berätta om mitt liv och fobi. Jag blir lite förvånad och undrar om det här är ett mass-mail som gått ut till dom flesta bloggare.

Jag har absolut ingen fobi som på något sätt hindrar mitt liv. I strikt medicinsk mening skulle jag absolut inte få diagnosen fobi på något sätt. Fast visst kanske jag någon gång lite slarvigt använt ordet fobi här på bloggen. Minns inte. Fast det känns inte som sånt jag brukar skriva om. Ibland har jag sagt och kanske skrivit här på bloggen att jag har köldfobi för jag ogillar verkligen den långa svenska vintern. Men mitt liv flyter på som vanligt även om det är vinter. Jag ogillar verkligen insekter och spindlar och skulle inte studera dom under lupp men bara dom inte kryper på mig kan vi absolut vara i samma rum. Jag är inte så förtjust i fåglar heller men det är mest för jag tycker dom är lite smutsiga. Går då och då och matar fåglar med barnen utan att känna obehag och väjer inte för duvor på stan. Jag mår smått illa och ryser av ljudet av frigolit och undviker att ta i det om det går men får eller köper jag en grej som ligger i frigolit packar jag så klart upp det själv.

Jag tycker det verkar lite läskigt att äta skaldjur som ser ut som stora insekter och tittar på en. Jag skulle absolut inte sätta mig och bryta sönder en kräfta men jag går gärna på kräftskivor bara jag slipper äta kräftorna. Att dom som sitter bredvid mig frossar i vatten-insekter stör mig inte alls.

Sen finns det säkert mängder av saker jag ogillar och retar mig på ibland men det är ju knappast någon fobi. Så är det fler av er som läser som fått samma mail?

Det blir inget fobi-program för min del iallafall. Skulle jag vara med i TV skulle det vara för att prata om något som känns viktigt och angeläget. Jag skulle knappast prata om mig och mitt liv eller vara med i något lek-program.

4 kommentarer:

niklas (fd Hans Ångest) sa...

Men vaddå? De har säkert läst din blogg och vet därmed din överdrivna optimism för vegetariska rätter. Av denna nyss nämnda överdrivna entusiasm kan man dra slutsatsen att du har köttfobi... - därför kontaktade de dig.

barajagjohanna sa...

Haha, nä, jag har inte fått något mail. Jag vill minnas att du har skrivit något om fobier, de råkade säkert bara surfa in på din blogg p.g.a. det när de letade folk.

Tidningen FRIDA hittade ju min blogg och mitt inlägg om när jag var au pair i Annecy. Troligen googlade de och hamnade hos mig. Då valde jag ju att ställa upp, tycker att det var en bra sak att berätta om i och med att jag inte hade det så bra.

Förstår att du inte ställer upp i TV. :) Jag hade inte nog gjort det även om det var ett bra ämne, skulle inte känt mig särskilt bekväm i rollen...

SANDBARNET sa...

Hmmmm... nej det förstår jag att du inte vill ställa upp på. Jag håller med dig, visst kan man ställa upp i TV, tidningar etc för ett bra ändamål eller för att tex informera, men att "vika ut sig" a la Hay Tomate skulle jag inte tycka vara kul. Speciellt inte utan verkliga fobier... därefter lär ju alla tro att de har dem ; )

Ps. Som en kommentar till vegetariskt i Spanien, jag håller med... det finns mycket bra vegetarisk mat och det växer snabbt, i alla fall här i Sevilla. Testat tofu-burgaren på Alameda eller favoriten espinacas con garbanzos.... gott!!!! Mmmm ? Ds.

Thérèse sa...

Niklas - ha ha , jag har bara ett sunt förhållande till kött. Nu kommer jag säkert att ångra mig men jag har ett förslag till dig. Bjud mig på middag med lite kött eller fisk , jag lovar att smaka och kanske t.o.m äta mycket. Jag är helt seriös nu! Är du med på det?

Johanna - jag hade inte heller känt mig bekväm på TV men visst vore ämnet viktigt och angeläget så kanske. Jag har ju faktiskt inga fobier så det vore helt meningslöst att ha med mig i det där programmet. Men en tidningsintervjuv om au pair hade jag kanske ställt upp på om jag hade varit au pair.

Sandbarnet - precis jag har aldrig fattat grejen att synas i media bara för att synas som t.ex dokusåpaprofiler verkar gilla. Grönsakerna , speciellt tomaterna smakar mycket mer i Spanien också och garbanzos är hur gott som helst