fredag, maj 16, 2008

Hugo

Jag brukar sällan skriva så mycket om nära vänner och familj här men tänkte göra ett undantag för jag fick höra en ganska kul historia idag.

Mina föräldrar bor i villa med ganska stor trädgård. Dom är båda trädgårdsintresserade så det fins en massa spännande växter , ett stort växthus och en ganska stor trädgårdsdamm med vattenfall och grejer. Igår gick dom och la sig runt midnatt och då såg dammen ut som vanligt. I morse gick min pappa upp redan klockan sex och såg då den här skylten bredvid dammen.

Posted by Picasa


I dammen simmade en cirka 30 centimeter koi-karp omkring. Bredvid skylten stod en stor burk med mat till Hugo. Mina föräldrar riktade genast misstankarna mot vissa personer i bekantskapskresten men vid en rundringning nekade alla. Vilket ju naturligtvis inte betyder att någon är oskyldig. För det är väl inte så troligt att någon åker runt på natten och släpper ut koi-karpar i okända människors dammar.

Mina föräldrar verkar inte direkt överlyckliga över det nya husdjuret även om dom nog tänker behålla Hugo. Tydligen kan koi-karpar leva i 30-40 år och det känns ju inte så lockande. Så behöver man komma ihåg och mata dom. Hittills har dammens djurliv bestått av trollsländor och grodyngel men nu har dessa fått en kompis. Jag har några gånger föreslagit att dom skulle ha sköldpaddor i dammen som i en damm i en park jag brukade leka med barnen i Madrid. Men mamma gillar tydligen inte sköldpaddor. "Som en råtta med skal , usch" har hon sagt. Själv har jag inte något emot varken sköldpaddor eller råttor.Jag har ännu inte haft nöjet att träffa Hugo men jag ska försöka göra det snart.Fast jag ska väl erkänna att jag inte tycker det är så spännande att umgås med fiskar om man inte dyker eller kikar på stora häftiga akvarium. Men lite nyfiken är jag ,och säkert mina föräldrar också, på vem som ligger bakom Hugos flytt till mina föräldrars damm.

Förresten det här fotot och andra som har en liten färgglad fyrkant under går att klicka på för att se i större format. Finns inte så många såna bilder tror det bara är två till och det är bilder på mig i mina inlägg om hårfärg. Men det kommer fler foton med den färgglad fyrkanten eftersom jag gillar Picasa mer och mer.

4 kommentarer:

barajagjohanna sa...

Haha, vilken grej! Han såg ganska fin ut, Hugo. Undrar om det fungerar att leva i samma damm som grodyngel och annat?

Thérèse sa...

Johanna - ja visst var det ganska kul. Mina föräldrar har fortfarande ingen aning om vem som lämnade Hugo i dammen natten mellan torsdag och fredag men enligt vad jag hört verkar han finna sig väl till rätta bland grodyngel och annat. Fast jag tycker han verkar lite ensam , borde han inte ha minst en koi-karp-kompis.

barajagjohanna sa...

Verkligen, det känns lite elakt att överge honom sådär...

Thérèse sa...

Johanna - ja , jag får säga åt mina föräldrar att köpa en eller ett par kompisar till Hugo.