tisdag, maj 13, 2008

blond eller brunett?

Nu får jag väl varn för ett lite oseriöst tramsinlägg igen... Jag vet ju att ni som läser och kommenterar här är väldigt bra och hjälpsamma på alla sätt och vis så jag tänkte ta mig friheten att fråga om ett råd. Inget livsavgörande råd på något sätt och jag kan inte lova att jag följer era rekommendationer.

Jag tror dom flesta ibland känner sig less på sig själva och vill göra något radikalt åt sitt utseende. Min fundering på att göra något radikal är att bli blond. Jag har alltid varit mörkhörig. Alla i min familj har väldigt mörkbrunt , nästan svart hår. Det enda jag brukar göra när jag färgar är att färga håret lite rött så det får en rödbrun ton. Känns ju inte så radikalt.

Samtidigt är jag lite rädd för att göra något så drastiskt som att bli blond. Jag tänker att det kommer att se konstigt och onaturligt ut ungefär som alla spanska tanter som försöker bli blonda men får gult hår istället. Jag har så svårt att "se" hur det kommer att se ut. Många som har mörkt hår passar inte särsklit bra som blonda men på en del blir det väldigt fint och ser helt naturligt ut. Bestämmer jag mig för att bli blondin så ska jag naturligtvis inte sitta hemma och kladda utan det får bli en frisör som tar hand om jobbet. Det är ju heller inte för evigt utan jag vill bara prova ett tag.

Jag är inte så förtjust i att lägga upp bilder på mig själv men jag förstår att det behövs bilder för att komma med råd. Jag blir aldrig bra på kort och är lite feg när det gäller att lägga upp bilder på mig själv så ni får hålla till godo med dom lite otydliga bilderna jag lägger upp nu. Har också en väldigt suddig profilbild här på bloggen. Så någon som sett mig i verkligheten får också gärna komma med råd. Vet att bildern kanske inte hjälper så mycket men vill ändå ha råd i denna ytliga fråga. Ska jag våga bli blond för första gången i mitt liv? Kommer det att se okey ut eller ser det bara konstigt ut så det är bättre jag fortsätter som brunett?

Posted by Picasa

18 kommentarer:

Fröken Nina sa...

Jag har också alltid varit brunhårig med en röd ton, tills för åtta år sedan, då tog jag mog till mig och blev blondin. Har inte ångrat det en sekund! Min naturliga hårfärg är dock den skandinaviska råttfärgen så kanske är lite lättare då. Men är du sugen så ska du definitiv göra det, hos en salong. Om det ser naturligt ut eller inte beror nog också på din hudton, lite svårt att avgöra det på bilderna. Jag är väldigt ljus i hyn, vilket kanske underlättade... Lycka till oavsett! :D

christel sa...

Jag tycker om du är sugen att du ska testa! Och det är lite svårt att se av bilderna vad som passar och inte. Men för mjukstart kan gu börja med att göra blonda slingor, och sen om du gillar det kan du göra hela håret. Fråga också på frisören om de tycker att det skulle kunna passa.

Jag har också den "skandinaviska råttfärgen" så det är ganska lätt att färga till den mesta. Och sen har jag ganska kort hår som växer fort, vilket är bra om man inte är nöjd :) Brukar inte färga så mycket, men på senare år har det blivit en del. Rött och orange nyligen. Jag tycker personligen inte om att bleka håret, det känns "radikalt".. Lycka till hursomhelst! Och om du gör det får du visa resultatet :)

Sara sa...

Ett av mina favoritämnen! Jag har någon sorts mellanbrun trist nyans, men jag har varit riktigt mörk, rödhårig och faktiskt riktigt, riktigt blond under ett par års tid. Jag gillade det blonda, jag började med slingor, och sedan blev det mer och mer. Men mitt största argument MOT är att det kostar väldigt mycket pengar om man vill hålla det snyggt och inte ha mörka rötter.
En grej som är kanonsnygg är att lägga slingor i hela håret; både ljusa och mörka. Det brukar verkligen vara att lyft, i synnerhet om man har lite fall påhåret och det ser det ut som du har. Slingor ger ju inte heller samma problem med utväxten.

Thérèse sa...

Nina - jag förstår att det inte är så lätt att avgöra från dom här bilderna. Är lite feg och vågar inte lägga ut tydligare bilder... Jag är också väldigt ljus i hyn så det kanske skulle funka. Får se om jag vågar. Känns kul att hör att du inte ångrat dig.

Christel - Jag har också alltid tyckt att blekning och blondering varit för radikalt. Men börjat fundera dom senaste dagarna , vill prova något nytt och radikalt om jag vågar. Förstår att det är svårt att avgöra från bilderna. Är lite feg när det gäller att synas här på bloggen. Hade hoppats på en kommentar från någon som sett mig i verkligheten. Jag ska väl kanske fråga någon jag känner också och inte bara bloggläsare.

Sara - jo jag har tänkt på slingor men känner för att göra något mer radikalt om jag vågar. Visst priset avskräcker för jag kommer ju att få mörka rötter ganska snart som behöver blekas. Får se om jag vågar. Tycker att en del mörka passar både bra som blonda men på andra ser det hemskt onaturligt ut. Såg bilder på dig som blond på facebook och tyckte du passade bra i både mörkt och blont. Jag har ganska ljus hy så det ser kanske okey ut på mig också. Kunde ju vara kul att åtminstone prova en gång. Får se om jag kommer att våga

Thérèse sa...

Eftersom ingen av er som svarat skriker NEJ , NEJ gör det absolut inte utan är väldigt uppmuntrande så har jag absolut blivit lite mer sugen nu. Ska fundera lite till samt kolla hur mycket en salong ska ha för att göra mig blond. Så hoppas jag på lite fler kommentarer om jag ska eller inte här så klart.

barajagjohanna sa...

Nu kommer jag och tänker skrika NEEEEJ! :)

Okej, kanske inte ett så skarpt nej, menjag har ju trots allt sett dig i verkligheten, och ditt hår är ju mörkt brunt. Jag tror nästan att blont skulle se ganska onaturligt ut, faktiskt. Däremot kan du väl ljusa upp håret ändå, utan att göra det ordentligt blont? Gör det till ljusare brunt, kanske med lite blonda slingor? Och så ljusar du upp ögonbrynen lite också, så kommer det se fint ut. :) Det tror jag skulle bli jättesnyggt. Då blir du ljusare och med slingorna ser det naturligare ut och du kommer säkert känna att det är ganska radikalt ändå, plus att det blir ett ordentligt lyft och en kul uppfräschning! Ta råd av frisören!

Thérèse sa...

Johanna - tack , jag är lite tveksam om det kommer att se naturligt ut. Så jag ska så klart ta råd av frisören om jag överhuvudtaget gör något. Priset avskräcker. En kompis som sett mig i verkligheten hur många gånger som helst ringde efter att ha läst det här inlägget. Han sa att det nog skulle funka men jag fick känslan av att han var lite tveksam också. Fast jag vet inte , jag kanske bara fick känslan för att jag själv är tveksam. Han sa inte rent ut att han var tveksam. Tror inte han bryr sig så mycket vad jag gör med håret . Men jag tar till mig ditt nej för jag är mycket mer tveksam idag än igår när jag skrev det här. Kostnaden avskräcker också.

Thérèse sa...

Johanna - tror du har en poäng. Ljusbrunt är nog bättre och ser mer naturligt ut på mig än blont. Ska fundera lite men nu lutar jag åt ditt råd eller inte göra något alls. Samtidigt är det ju kul att göra något radikalt ibland. Fortsätt gärna komma med råd

barajagjohanna sa...

Gör det! Inte blont alltså... :) ...men färga! Det skulle säkert vara jättekul för dig med en förändring. Blont däremot kanske blir lite... för mycket. Men gör du det bara till en ljusare brun med slingor (kanske åt det blonda hållet), så tror jag att det kan bli jättebra. Dessutom blir det inte lika viktigt att hålla efter det om du inte gör det riktigt så radikalt som till blont.

Thérèse sa...

Johanna - jo du har nog rätt att ljusbrunt och kanske lite slingor blir mycket bättre. Blont blir nog för mycket. På en del mörka kan det ju se okey ut men på andra ser det bara konstigt och onaturligt ut. Ljusbrunt blir nog också en radikal förändring. Ska kolla lite vad frisören säger för jag har själv så svårt att se framför mig hur det kommer att se ut. Det är samma sak när jag ska klippa mig.

barajagjohanna sa...

Om du testar med lite ljusare brunt först, så hinner du ju dessutom känna efter och vänja dig om du känner att du verkligen vill testa blont...

SANDBARNET sa...

Vilken uppslutning på kommentarer, ett intressant ämne trots allt. Jag tror jag har haft alla hårfärger, utom möjligen svart. Är också härligt råttfärgad men blond på sommaren och mörkare på vintern. Har alltid gillat de röda tonerna mest, ngn gång blev det rosa dock (det var nog efter det var vitt). Håller med föregående talare, gillar slingor... röda, gyllene, koppar, vita... vad man nu kan tänka sig och så gillar jag MÖRKT. Blont var kul ett tag, men jag hade VÄLDIGT kort hår då och det var ändå jobbigt. Sedan sista toningen då allt blev orangegult har det inte blivit fler färgningarna... nu får årstiderna göra sitt... Du kan väl lägga upp en bild på resultatet iaf, går bra med nackporträtt, då visar du ju inte ansiktet, men håret ; )

Thérèse sa...

Johanna - det är ju en bra idé att liksom gå halv vägen. Testa med ljusbrunt och eventuellt blonda slingor och känner jag för att bli ännu ljusare efter ett tag.

Sandbarnet - ja jag är förundrad själv att det blev så mycket kommentarer på det här inlägget. Jag har lite svårt att bestämma mig vad jag ska göra. Igår var jag otroligt sugen på att bli blond ,idag känner jag mig mer tveksam

Ci sa...

Jag har mörktbrunt hår, som jag de senaste åren haft blonda slingor i, men till julen tröttnade jag och färgade hela håret mörkbrunt igen. Givetvis ångrade jag mig och gick till frisören och bad att få bli blond. Frisören sa då att detta måste göras gradvis för att det ska bli snyggt. Alltså gjorde hon blonda slingor och färgade resten av håret i lite mer ljusbrun än mörkbrun färg och så håller vi på... Min poäng: Kanske kan du göra en gradvis förändring så att du inte från en dag går från svart till vitt?
/www.grancanariamamman.blogg.se

Thérèse sa...

Ci - jo det låter som en bra idé , är lite mer tveksam nu än när jag skrev det här. Johanna som sett mig i verkligheten protesterar också vilket känns som ett tungt skäl mot. Min andra kompis som sett mig i verkligheten och läste här protesterade visserligen inte utan trodde det skulle funka, men jag vet inte längre. Känner mig så osäker att jag kanske inte gör något så radikalt som att bli blond men jag kan ju prova med ljusbrunt. Skulle kosta rätt mycket att bli blond också och underhålla det och jag tvivla på att det är värt pengarna men helt ha jag väl inte bestämt mig

Johanna sa...

Jag tycker nog att du borde gå till frisören - då slipper du gul underton och kan få en ton som passar dig!

Thérèse sa...

Johanna - jag ska absolut göra det hos frisören om jag gör något alls. Så kan jag få lite råd om jag kommer att passa som blond och som du säger jag slipper bli gul. På vissa mörka ser det helt okey ut men andra kan ju se hur konstiga ut som helst. Victoria Beckham som blond var ingen höjdare t.ex

Alexsandra sa...

Hej alla girliies ! , ibland presis som er så kan jag ha tvekat på om jag "Verkligen" ville bli blond!
för det tar OTROLIGT på ork!
lixom var 3:dje månad färgar jag mitt hår , ( Är igentligen Blondin ) & Jag trivs med det !, Lixom har ingen alls tanke på att färga tillbaka det till mitt mörkbruna hår!, lixom det "Finns" många SÖTA killar som villa ha Blonda tjejer! , Och såklart så finns det killar som vill ha Brunetttjejer ! , men altså man skall inte gå "EFTER" vad andra tycker om speciellt dig , Din egna Personstil!, OM du trivs i din hårfärg varesig Brunt,Ljusbrunt,Mörkbrunt,Rött,Svart,Blont,BeigeBlont,PlatinaBlont,Sommrigt blont så är det DU endast DU som VÄLJER själv vad du vill ha för stil !, & Klart du skall ha det som du kanske skulle trivas i ! , som jag skrev tidigare i detta inlägget så ÄLSKAR jag mitt blonda hår!, och jag ångrar inte en sekund att jag vill färga tbx håret till Brunt!, I LOVE BLOND!, AND I WILL ALWAYS DO! , BLONDE IS LOVE <3!, Ni som är Pratsugna ?, o som kanske vill ha mer Tips om va jag Tycker så lägg till mig på Eran msn Eller så skriver ni "helt" enkelt till min Hotmail! , Lyssnar på era tips !, så skriv till mig ! alexsandra_persson@hotmail.com