torsdag, oktober 08, 2009

Tai O

Min header föreställer Hong Kong, en av mina favoritstäder. För den som känner till Hong Kong är det Hong Kong ön tagen från Tsim Sha Tsui i Kowloon. Oavsett om vi har varit i Hong Kong eller inte tänker vi oss staden som en skog av skyskrapor. Som Manhattan gånger tio eller nåt. Det är så klart delvis sant för Hong Kong har fler skyskrapor än någon annan stad i världen.Men det finns också ett annat Hong Kong. För ungefär ett halvår sen skrev jag ett inlägg om natur i Hong Kong. Här finns vacker natur, orörda stränder, små byar och öar som är helt underbara. Allt väldigt nära den hektiska storstaden.

På ön Lantau ligger den lilla fiskebyn Tai O som är värd ett besök. Ön Lantau sitter ihop med Hong Kong ön med en tunnel och en bro. På Lantau finns den internationella flygplatsen och Hong Kong Disney Land men också en enorm buddhastaty vackert belägen på ett högt berg som jag nämner i inlägget jag länkar.

Här ligger också den lilla fiskebyn Tai O. Det är väl inte stället inga turister hittar till men inte heller en stor turistfälla utan något mittemellan.4 kommentarer:

Erica sa...

Tänk, jag som ändå härstammar från den delen av världen. Jag har inte längtat dig. Först nu börjar min nyfikenhet väckas och kanske har det med att göra att mina grabbar frågar mig om min bakgrund.

Thérèse sa...

Erica - Jag tycker din kommentar är väldigt spännande. Skulle vilja höra mer. Har vänner som är adopterade, en kompis har åkt tillbaka och försökt hitta sin biologiska familj men inte lyckats. Han har lärt sig koreanska, doktorerat på en avhandling om adoptioner från Korea mm. Andra är ganska ointresserade av att resa dit. Oavsett om man hittar sin biologiska familj eller ej så tror jag inte dom kan bli ens familj på det sättet som ens svenska familj. Allt är inte bara biologiskt. Uppväxten betyder mer. Det här hade varit otroligt intressant att diskutera med dig över en kaffe eller ett glas vin i Stockholm eller Göteborg. Fast när/om vi ses antar jag att jag glömmer sånt, ser dig som min svenska bloggkompis Erica och vi pratar om barn och annat. Hur som helst vore det kul att ses någon gång och jag har sovplats i Uppsala om du har vägarna förbi och jag är i Stockholm nästan varje dag om du vill fika där eller nåt.

Erica sa...

Det skulle vara så intressant att träffa dig och jag tror att vi skulle ha så mycket att prata om att vi inte skulle nöja oss med bara en träff. Jag hälsar gärna på dig någon gång, bara för att det är spännande att mötas och jag tycker du är så intressant och verkar vara en öppen männniska. Du är mer än gärna välkommen hit. Det är bara för dig att höra av dig, så har du en stående plats.

Visst är det märkligt att vi aldrig träffats och ändå känns det som om man har en bra hum om hur den andre är som människa?

Det här med att vara adopterad har varit en sån kluven sak för mig. Idag ser jag bara det som en ynnest och fördel att ha som erfarenhet. Pratar gärna med dig om det någon gång. Kan man förresten få tag i den där avhandlingen någonstans på något offentligt ställe?

Thérèse sa...

Erica - visst är det märkligt att det känns som vi känner varandra fast vi inte har träffats? Det måste vi ändra på. Tror dock att jag skulle "glömma" sånt som att du är adopterad och prata på om allt annat som att ha barn mm. om vi sågs och det är minst lika kul det.

Vill du ha tag på avhandlingen så finns den på Göteborgs universitetsbibliotek Det som ligger bakom Götaplatsen uppför backen... Tobias som har skrivit den är engagerad i en förening för personer som är adopterade från Korea, tror han kan vara ordförande i föreningen, men osäker så vill du ha kontakt kan jag fixa det. Han är lite speciell men mycket bra.