torsdag, oktober 08, 2009

köpa film till kameran

Man skulle kunna skriva en blogg om barns roliga uttryck och funderingar. Måste ju vara någon som gör eller har gjort det fast jag inte hittat till den bloggen. Mina barn har nästan svårt att tro mig när jag berättar att när jag var barn fanns det bara två TV-kanaler, ingen reklam på TV, ingen hade dator eller internet hemma, mobiltelefoner och telefonsvarare fanns inte. Jo min morbror som hade ett tjusigt chefsjobb och reste mycket fick en mobil, en stor sak som bars i en rem över axeln och vägde flera kilo. Den möttes av en hel del beundran.

Idag såg min 8 åriga dotter något gammalt barnprogram på TV där dom skulle köpa film till kameran. Också helst obegripligt för henne. Vaddå köpa film till kameran? Vad menar dom med det?

2 kommentarer:

Erica sa...

Ja, när man tänker på det så inser man att det hänt mycket på få år. Kommer du ihåg de där modemen som fanns som brusade och lät när man skulle koppla upp sig? som dessutom tog en evighet!

Thérèse sa...

Erica - ha ha just det dom som liksom ringde upp, lät som en telefon som slog nummer eller nåt. Såg i förrgår en gammal diskett, en sån där tunn svart sak som man stoppa in i datorn och kände oj det var längesen. Min åttaåring brukar fortsätta fråga om vi hade bilar och annat när jag berättar att vi bara hade två kanaler, inga datorer och mobiler när jag var liten