onsdag, april 29, 2009

Bästa städer

Jag hittade den här listan över vilka städer som var bäst att bo i. Vet inte riktigt hur den sammanställts. Man har något flummigt omätbart begrepp som livskvalitet och det är jag övertygad att man kan ha i så väl Pajala som Bangkok och Lima. Själv tycker jag nog det känns som om både Madrid och Barcelona hamnar väl långt ner på listan och jag saknar vissa städer som inte alls finns på listan. Var är Hong Kong och Uppsala? En god vän instämmer dock delvis i att både Brazzaville och Kinshaza inte är någon hit att bo i , fast ändå inte helt dåligt.

Själv tror jag inte att jag vill bo resten av mitt liv i Uppsala. Jag bor här nu och det är bra men skulle jag hitta en storstad i ett varmt klimat där hyrorna var låga , maten billig, folklivet kul och det var lätt att finna jobb skulle jag definitivt flytta. Min släkting som ska emigera till Rumäniens huvudstad Bukarest nästa månad kanske har en poäng ändå. Jag har aldrig varit där och fördomsfullt känner jag att jag inte vill bo där heller. Får väl åka ner på ett besök och se vad jag tycker men språket är ju ett stort problem. Jag kan säga två saker på rumänska och det är kamera och sova. Det kommer man inte så långt med. Men bo här är trevligt nu men inget jag tror jag alltid kommer att göra

3 kommentarer:

Ein Bysbo sa...

Då är väl Buenos Aires rätta för dig? Hur det är med jobb vet jag inte men själv upplevde jag att det var en häftig stad den korta tid jag turistade där. Jag skulle kunna tänka mig att bo där.

Helena sa...

Kina tycks inte finnas med i deras lista alls. Jag skulle placera Beijing ganska högt.

Thérèse sa...

Ein Bysbo - Ja varför inte? skulle nog trivas där men har aldrig varit där.

Helena - Jag hade nog också velat ha Kina med på listan. Tycker den var lite konstig och vet inte riktigt vad dom utgått från.