fredag, april 03, 2009

Bank of China Tower

Posted by Picasa


Den här bilden som föreställer Bank of China Tower i Hong Kong har jag tidigare haft med på bloggen. I vanliga fall tycker jag inte att enskilda skyskrapor är så vackra (däremot kan ett landskap av skyskrapor vara vackert) men den här är otroligt snygg. Den är byggd efter feng shui. Något som inte är helt ovanligt att man tillämpar när man bygger hus och inreder kontor i Hong Kong , Kina och Taiwan.

Jag är inte så insatt i feng shui men det är en kinesisk lära för att bestämma var och hur hus bör byggas och inredas för att dra nytta av och inte komma i konflikt med olika energiflöden. Feng shui bygger på läran om dom fem elementen , trä , eld , jord , metall och vatten , samt qi. Qi är en sorts kraft eller "livsenergi som påstås finnas i alla människor och djur. Tankar som härstammar från daoismen.

Det finns inga vetenskapliga bevis för några effekter av feng shui men visst blir man glad av vackra hus och inredningar. Jag tycker Bank of China Tower är den absolut vackraste och häftigaste skyskrapan i Hong Kong. Klicka gärna på bilden för att få den större. Det går att göra med dom flesta bilderna här på bloggen.

5 kommentarer:

Cecilia sa...

Visst kan skyskrapor vara vackra! Och den här, Bank of China Tower, var riktigt fin tycker jag med vinklingar åt olika håll! Lite speciellt också att de utgått från Feng Shui när de byggde!

Erica sa...

Det var en annorlunda byggnad. Häftig och väcker frågor med sin arkitektur!

Thérèse sa...

Cecilia - visst ä den vacker

Erica - Ja den är verkligen fin , min favorit i Hong Kong

Mona sa...

Faktum är att det finns ännu en aspekt på detta bygge, som ligger mittemot en annan konkurrerande bank som är nyare. Så vitt jag hört byggde den andra banken en skrapa med en mer aggressiv fasad som enligt feng shui drar till sig negativa energiflöden, för att störa Bank of Chinas. Då kontrade Bank of China med en spegelfasad som motverkade energiflödet och så att säga reflekterade det mot konkurrenten.

Anonym sa...

With that being said, no one do not even try marriage counseling; it volition
in all probability create matters worse. For model, if the Theme of your marriage counseling the social landscape painting,
including those set up from day one as forlorn, particularly from the panorama of hindsight.


Look at my page :: marriage counseling staten island