onsdag, april 01, 2009

poisson d'avril

Jag har inte brytt mig om att luras idag och tror inte någon har försökt lura mig heller. Min lokaltidning hade en artikel om att Daniel och Victoria skulle ändra kyrka och nu gifta sig i Uppsala Domkyrka. Den gick jag inte på. Andra tidningar hade en hel rad av olika skämt men jag har inte kollat runt så nog.

Min dotters lärare sa åt alla barnen att skolsköterskan skulle komma och kolla om någon hade fotvårtor så alla skulle ta av strumporna och sätta upp fötterna på bordet. När hela klassen lydigt satt där med fötterna på borde sa fröken april , april...

Seden att luras idag är spridd över hela världen. En kompis som fyller år första april och reser mycket i sitt jobb har mer än en gång fått höra "ha ha aprilfool" , "you are an aprilfool" från tulltjänstemän i olika länder när dom kikat i hans pass. Inget han tar illa upp utan tvärtom tycker är lite småroligt tror jag.I Frankrike roar man sig istället med att i smyg försöka sätta fast en pappersfisk på ryggen på någon. Sen retas man och kallar personen un poisson d'avril (aprilfisk). Roligast är det så klart om personen inget märker och går runt länge med en fisk på ryggen.
4 kommentarer:

Sara sa...

Haha, pauvre Francois Fillon!

Thérèse sa...

Sara - Tog du inte en sväng på stan och satte fiskar på folks ryggar igår? Även om du inte hittar någon premiärminister eller president hade det nog ändå gjort succé i Falun

Anonym sa...

haha, kommer ihåg när jag var liten, i skolan var det världens grej med fiskarna.En av mina kompisar blev "fiskad" och märkte det när en turist kom fram och sa "öh, du har nåt på ryggen"..Pinsamt!!

Thérèse sa...

Mandy - ha ha min dotter ville göra fiskar igår. Vi gjorde det med en fransk kompis i Madrid. Men det blir ingen grej här där folk inte känner till det. Tänk om Fillon gick omkring med sin fisk tills en turist påpekade det. Hade varit kul.