tisdag, april 07, 2009

Lissabon

Portugal har en väldigt vacker huvudstad med en trevlig och avslappnad atmosfär. Här finns gott om sevärdheter och saker att göra och se. Jag kan rekommendera det enormt stora akvariet , Oceanarium. Lissabon har också gott om små mysiga restauranger och caféer och många små roliga affärer. En mycket trevlig stad.6 kommentarer:

Haydee sa...

Vad fina bilder!! Nu gjorde du mig ännu mer ressugen. Saken är att mina Erasmus-kompisar, som jag lärde känna i Stockholm, ska ha en re-union i Lissabon i sommar. Alltså vore det inte bara den vacka staden (tack vare dina bilder så kan jag säga så nu) utan även det härliga sällskapet som skulle vänta mig där..

Har du tips om billiga sätt att resa dit?

Ein Bysbo sa...

Jag håller helt med. Lissabon är en pärla bland huvudstäder i Europa. Tyvärr har inte alla fått upp ögonen för staden ännu. Jag kan gott tänka mig att återvända dit en sväng.

Nadia sa...

En till stad som jag inte besökt och som jag så himla gärna vill åka till.
Lissabon verkar så mysigt och fint.

Thérèse sa...

Haydee- Jag tycker absolut du ska åka. Lissabon är vackert och har en mysig atmosfär. Jag har inte koll på hur man tar sig billigast dit. Jag vet inte om några lågprisbolag flyger dit eller om man kan hitta billiga biljetter på SAS. Men kolla runt lite för är du ute i så god tid som nu så bör det väl gå att hitta en resa till hyfsat pris skulle jag tro. Jag har aldrig själv flugit till Lissabon bara åkt bil och tåg från Spanien. En kompis flög dit med KLM och mellanlandning i Amsterdam , tror det var den billigaste biljetten en resebyrå lyckades fixa fram åt honom. Men det är säkert 5-6-7 år sen.

Ein Bysbon - Jag håller med det är en pärla , en ganska okänd sådan för många har ännu inte fått upp ögongen för Lissabon.

Nadia - Det tycker jag absolut du ska göra om du får chansen. Portugal ligger liksom lite i skuggan av Spanien och glöms lätt bort men det är ett fantastiskt land och Lissabon är en otroligt vacker stad. Vi bilade runt en del i Portugal när jag bodde i Spanien och sen har vi besökt bara Lissabon några dagar vid två tillfällen. Mycket trevligt och jag åker gärna tillbaka

Lisa sa...

Vackra bilder! Jag har väldigt länge varit nyfiken på den staden och vill gärna åka dit. Gillar placeringen vid vattnet.

Thérèse sa...

Lisa - det är en mycket trevlig stad så ett besök kan rekommenderas.