måndag, december 01, 2008

Utan ord

Posted by Picasa


Se flera bilder utan ord hos Pumita

15 kommentarer:

Thérèse sa...

När Pumita hade en så hisnande vacker bild den här omgången kändes det nästan svårt att lägg in något själv...

Min bild är inte så exotisk utan föreställer en pump på Fyristorg i Uppsala. För två veckor sedan hade jag med den här bilden från Allt ljus på Uppsala. Det är som en utomhusutställning som pågått i stan under november. Olika platser har lysts upp på olika sätt. Pumpen på bilden är vanligtvis helt svart men fick blått ljus under november vilket var ganska effektfullt.

Smamman sa...

Skulle ha gissat på en upplyst offentlig toa ;-)

♥ LottaM ♥ sa...

Vid första annblicken såg jag en dörr men efter att läst din info.

Snyggt foto.
Ha en fortsatt fin dag!

Thérèse sa...

Smamma - förstod att det inte skulle vara helt lätt att se vad det var så jag tog mig friheten att förklara bilden i kommentarerna. Hade ju kunnat vara kul att låta folk gissa också

LottaM - Tycker också det påminner lite om en dörr , fast den är mycket större då men det syns inte på fotot. Den gamla svarta 1800-tals pumpen är inte så vacker egentligen men med ljuset blev den fin så jag kunde inte låta bli att fota.

Cecilia sa...

Jag tycker det ser ut som en port som kanske lockar till inträde ..

Thérèse sa...

Cecilia - en kompis sa att den påminde lite om en port i Sagan om Ringen. En port in till några gruvor som gänget skulle passera och som man behövde ett lösenord för att öppna. Gruvorna kan ha hetat Moria eller något liknande. Minns bilden i filmen men är lite osäker på namnet. Jag har läst böckerna för längesen och sett filmerna , gillar dom men har inte jättekoll på Tolkiens värld.

Mia sa...

Innan jag läst din förklaring gissade jag på en "gammaldags" telefonkiosk som var pyntad med ljusslingor...

annette sa...

Tänk så vacker en pump kan bli med lite blått ljus på!

Kram //annette

Della sa...

Ingång till någon kvällslokal skulle jag ha gissat om jag inte hade läst texten.

Trebarnsmamman sa...

Haha, ser ju klart mer inbjudande ut! Bara dörrkransen saknas :)

pumita sa...

Samling vid pumpen? ;)

Förlååt, jag kunde inte låta bli... eller du förlåter mig väl aldrig om jag erkänner att jag också tänkte på en offentlig toa först, precis som Smamman. Men det säger mer om mig än om din bild!

Din bild är jätteläcker ju! Alla bilder är inte hissnande, tur är väl det!

Anonym sa...

Jag trodde också att det var en offentlig toalett, haha! Skönt att jag inte var ensam om det.
/Anna S.

rajson sa...

rodde också det var en dörr in i det ovissa.
Populärt att ljussätta offentliga ställen.Finns fler städer som satsat, Umeå och Alingsås bl.a.

Thérèse sa...

Mia - det ser faktiskt lite ut så , fast dom var väl inte svarta. Gröna och senare orange tror jag.

Annette - ja det gör verkligen skillnad. Har gått förbi den hur många gånger som helst utan att ägna den en blick eller tanke men när den blev så här fin blev jag bara tvungen att fota.

Trebarnsmamman - Gick förbi där sent i kväll när det var helt folktomt ute , borde kanske smusslat dit en dörrkrans då ;)

Pumita - Ha ha , du är alltid förlåten , amiga;) Det är kul med stor variation på bilder och jättekul att se dina bilder från resan. Bilden du har med idag var otroligt vacker.

Anna - Ha ha , nej du verkar absolut inte vara ensam om det ;9

Rajson - Ja jag har hört att det är fler städer som har det. Någon nämnde novemberljus i Linköping som en tradition. Det här är första året man har det i Uppsala men det ska visst bli årligt återkommande. Just november är ofta mörk , grå och lite trist så då är det härligt att ha vackra ljussättningar lite här och där ute på stan.

Anonym sa...

Undrade lite vart dörren går innan jag läste din kommentar. Ja, vi har Novemberljus i Linköpig. Dom finns nog kvar ett tag till. Har inte sett alla än. Jag tänkte ta en promenad med kameran.