måndag, november 17, 2008

Utan Ord

Posted by PicasaPumita har kommit hem från Sydamerika så det här är sista gången jag vikarierar , för där här gången. Behöver Pumita vikarie en annan gång åter jag mig det gärna , säg bara till. Nästa vecka finns Utan Ord som vanligt hos Pumita .

19 kommentarer:

♥ LottaM ♥ sa...

Härligt foto men kan inte riktigt se vad det föreställer.

Tack för denna gång detta har du skött bra.
Ha en fortsatt fin eftermiddag!

Thérèse sa...

Bilden är från en utställning strömmar av ljus som Uppsala kommun anordnar i november. Tjugo olika objekt lyses upp på olika sätt. Det finns olikfärgat ljus i träden i en park , ljus på en bro som följer med dig när du går över dvs . lamporna tänds när man går förbi , husfasader , pumpar , statyer , fontäner mm. är upplyst på olika sätt med vackra färger. Just den här bilden föreställer valvet Skytteanum i centrala staden som nu i november lyser blått

Thérèse sa...

Lottam - var så snabb att du hann lägga ut länk och kommentera innan jag hann publicera vad bilden föreställde. Jag tänkte inte köra någon gissning idag för jag kommer att vara borta hela kvällen och tittar troligen inte in här förrän i morgon

Thérèse sa...

Jag kanske ska påpeka att det här inte är ett årligt återkommande inslag i Uppsala. Fast jag skulle gärna se att det blev så och att det pågick längre tid än november för det lyser upp och skapar trevlig stämning i vintermörkret.

Trebarnsmamman sa...

Häftigt...borde kanske åka och titta :)

Thérèse sa...

Trebarnsmamman - ja det är fint på vissa ställen. I länken i min första kommentar här kan man hitta en länk till en karta där det finns ett förslag på en slinga på 4.2 kilometer man kan promenera och då se alla ljuskonstverken.

Mimo sa...

Spännande bild som dock behövde lite förklaring. Jag trodde det var ett "misslyckat foto" och en tv-apparat bakom ljusbågen ;-)

annette sa...

Nu var det utan ord hos mej!

Så vacker bild Du visar, och vilket trevligt arrengemang detta verkar vara i Uppsala, var i Uppsala för några veckor sedan, väldigt trevlig stad, mycket vackra byggnadsverk att njuta av!

Ha det så gott!

annette

Ninni sa...

Tunnel gissade jag på, men bilden krävde som sagt en förklaring.
Läckert!

Della sa...

Jag trodde också tunnel innan jag läste kommentarerna. Det är en cool bild.

Anonym sa...

Jag förstod nästan att det var nå´t sån´t. I Linköping har vi Novemberljus. Jag har inte sett alla installationer. Vill gärna gå rundan i ett sträck. Jag tycker att idén med dom här ljusinstallationerna är bra. Det lyser och piggar upp i mörkret.
Till Uppsala kommer jag nog inte under resten av det här året. Dottern som bor där åker till Malaysia 4-22 dec och det är ju roligare om hon är hemma.
Tack för ditt vikarierande!

Ingrid sa...

Då får jag tacka dig för den här vikarieomgången.

Jag trodde det var en tunnel tills jag fick läsa din förklaring.

/Ingrid

Eva sa...

Innan jag läste era kommentarer trodde jag att det var en scen från någon teater.

Efter att jag läst kommentarerna fick jag det till att bli en tunnel också. Bilden är jättehäftig.

Att lägga en sån utställning under nov som känns som den mörkaste och tråkigaste månaden låter passande. Man söker sig till ljuset så att man kan få en liten extra energikick. Hade jag bott närmare hade jag definitiv gått för att se på den.

Solvarm sa...

Hej!

En härlig bild med skönt ljus i som lyser upp november.

Ha det gott!

Solvarma Irene

Thérèse sa...

Jag ska korrigera mig , utställningen heter Allt ljus på Uppsala. Den som är intresserad kan se hur valvet ser ut dagtid på den här bilden

Mimo - bilen blev lite speciell så jag tyckte det var kul att ha den med. Den är tagen med mobilkameran och jag förstod att den skulle behöva en förklaring

Annette - Uppsala är mysigt på många ställen men det finns också en del ställen i stan som känns ganska tråkiga och "betongiga" där den här bilden är tagen är det dock fullt av vackra historiska byggnader och små mysiga gator.

Ninni - Ja en sorts tunnel är det väl , fast mer ett valv i ett hus , finns en länk här ovan att klicka på för att se huset i dagsljus

Della - tack , jag tyckte den blev lite cool och speciell så kul att visa den , jag chansade bara och tog ett foto med mobilen när jag gick förbi för ca en vecka sen

Mariannlostinline - Läste faktiskt om novemberljus i tidningen , det är därifrån Uppsala fått idén och det här är första året man har det. Jag vet inte om det är tänkt att det ska återkomma varje år i fortsättningen. Skönt för din dotter att åka till varmare trakter , just idag är Uppsala väldigt kallt.

Ingrid - tack , det var bara kul , jag hoppar gärna in som vikarie i framtiden om Pumita frågar.

Eva - Jag tycker också det passar utmärkt i november då det är mörkt och trist. Jag har inte gått hela promenaden men passerat många av ljuskonstverken när jag rört mig i stan. Det blir ju mörkt redan på eftermiddagen nu så man behöver inte vara ute så sent för att se dom. Jag hoppas det kommer att återkomma nästa år också. Kul tolkning med någon sorts teater.

Solvarm - Ja nu i novembermörkret behöver man ljus som lyser upp.

Caroline sa...

Vilken fin ljusbild, utställningar med ljus piggar upp i novembermörkret!

/Caroline

Bengavoice sa...

Hej hopp. Nu ligger en ordlös bild på plats hos Bengavoice. Jag tycker den talar för sig själv.

Thérèse sa...

Bengavoice - härligt med en midsommarbild hos dig.

Ane sa...

En liknande koncept pågår i Umeå just nu, den startades för 3 år sedan och folk kan inte leva utan den längre. Har försökt fotografera, men det gick inte så bra. Så jag gav upp.
Min bild är uppe nu, lite försenad men ändå. Må så gott.