tisdag, december 16, 2008

Pepparkakshus

Sara har fått ihop ett pepparkakshus i Frankrike. Ett väldigt fint pepparkakshus. Själv har jag köpt grejer. Delar till huset , non-stop , kristyr och bomullsbollar ligger och väntar i köket. Skulle ha pysslat med det i helgen men det blev inte av. Vi hann dock med lite annat julpyssel och julpyntande. Även om jag tycker det är för tidigt gav jag också efter för barnen och lät dom klä granen i lördags. Dom har velat göra det sen mitten av november.

Snart blir det pepparkakshus. Klart det ska visas upp här på bloggen. Tills vidare kan ni få njuta av förra årets pepparkakshus som jag och barnen gjorde. Den något annorlunda omgivningen kring huset är helt barnens idé. Dom förkastade helt mitt förslag om att köpa små tomtar och tydligen ska det bli lejon och annat i år också. Lejon är tuffare och passar bättre till pepparkakshus än träd och tomtar som dottern sa. Förhoppningsvis blir det snart bildbevis på årets skapelse.

 
Posted by Picasa


Posted by Picasa

6 kommentarer:

Sara sa...

Oh, rosa kristyr och lejon! Här ligger mitt hus i lä, befarar jag.

Anonym sa...

oj, riktigt djungelpepparkakshus!!!snyggt när det är annorlunda!!Vi hade faktist kul med att göra vårat, fast vi inte har barn är det väl julminnerna som gör att man fortsätter att pynta till det med ett pepparkakshus!

Anonym sa...

Snyggt! Klart att man ska låta fantasin flöda när man bygger hus!
/Anna S.

Anonym sa...

HEJ!!dU HAR FÅTT EN UTMÄRKELSE PÅ MIN SIDA!Kom in och titta!!

Cliff Hanger sa...

Tur att det inte var ett skånskt pepparkakshus...

http://barajagjohanna.blogg.se/2008/december/hela-huset-rasade-skriver-aftonbladet-om-j.html

Thérèse sa...

Sara - ha ha och det här var förra året så då var det bara uppvärmning - i år då jäklar! Blir nog pepparkakshus på fredag sen bilder här.

Mandy - visst är det kul att julpynta och baka trots att man inte har barn. Oj , utmärkelse måste kolla

Anna - Visst ska man låta fantasin flöda. Jag tycker det är jättekul att åtminstone min dotter ännu inte är gammal nog för att allt ska bli på ett visst sätt. När hon ritar kan det bli blå och rosa hästar , gröna och lila hundar och likande , tror tyvärr det kommer att försvinna när hon blir lite äldre. Men hoppas det inte gör det. Så det blir dett fantasifullt hus även i år.

Cliff hanger - ha ha läste det hos Johanna. Kvällstidningsjournalistik. Nu var ju inte mitt pepparkakshus byggt vid jordbävningen och jag befinner mig 50-60 mil från Skåne så det hade nog klarat sig ;)